Шега, направена за сметка на Джейда Пинкет Смит, беше в центъра на най-изненадващия момент на 94-та годишна награди Оскар.

Преди да връчи наградата за най-добър документален филм в неделя, Крис Рок се отклони от разглежданата тема, за да обсъди тазгодишните номинирани за най-добър актьор, включително съпруга на Пинкет Смит, Уил Смит. Това го накара да направи привидно произволна пукнатина, сравнявайки обръснатата прическа на Пинкет Смит с оживения военноморски служител G.I. Джейн, изигран от Деми Мур.

Пинкет Смит завъртя очи, докато публиката се смееше нервно. След това, най-неочаквано, звездата на "Методът Уилямс" — който впоследствие спечели „Оскар“ за най-добър актьор — отиде до Рок и го „удари“ през лицето, след което се върна на мястото си.

Зрителите и публиката в Dolby Theatre бяха зашеметени, несигурни какво предизвика гнева на Смит.
Оказва се, че шегата на Рок е дълбоко лична за актьора и съпругата му, която страда от загуба на коса поради алопеция.

50-годишната Пинкет Смит говори за справянето с косопада от години. Тя за първи път разкри информацията публично през 2018 г. в нейната поредица Red Table Talk.
"Много хора се питат защо съм с тюрбани. Е, не съм говорила за това. Не е лесно да се говори, но ще го кажа", споделя тя.

 

„Бях под душа един ден и се оказах с кичури коса в ръцете си и просто си казах: „О, Боже, ще оплешивявам ли?“, добави тя. "Това беше един от онези моменти в живота ми, когато буквално треперех от страх. Ето защо си обръснах главата и защо продължавам да го правя."