Дженифър Анистън отговори откровено на твърденията, че е пожертвала личния си живот и възможността да има деца, в името на актьорската си кариера. В интервю пред The Hollywood Reporter 52-годишната актриса каза, че през годините е приемала "много лично" постоянните слухове за бременност и нападките срещу нея за това, че все още не е станала майка.

"Все още ли очаквам близнаци? Вече съм на 52... Но никой няма представа какво се случва с мен. Те не знаят нищо за мен и дали изобщо мога да имам деца от медицинска гледна точка. Това не е ваша работа и искам да знаете, че всичко това е ужасно, подло, много болезнено и неприятно за мен", разказа Дженифър.

Актрисата сподели, че дори преди години й се наложило да напусне снимачната площадка, след като й е било напонено за "най-трудния момент" в нейния живот...

Анистън говори и за това, че много пъти стойността на жените се оценява въз основа на това дали са женени и дали имат деца, като дори спомена, че далеч не е единствената звезда без деца и посочи, че талантливата Доли Партън също никога не е имала деца, но "никой не се е опитвал да я постави в този определен стереотип". "Защо мъжете да могат да се женят или имат деца колкото си искат, толкова пъти, а ние не", продължи Дженифър. Според нея личният живот в никакъв случай не трябва да влияе върху професионалния или да определя какъв си.

„Но отново, всичко, което ни се случва е истинска благословия, особено ако можеш да гледаш на възходите и паденията на живота по този начин. И ако всичко това не се беше случило, нямаше да седя тук и да бъда жената, която съм", завърши актрисата.

Малко след края на суперхитовия сериал „Приятели“ Дженифър се раздели с тогавашния си съпруг Брад Пит, от който има два спонтанни аборта и винаги е твърдяла, че иска да има деца. През 2017 г. тя се разведе и с втория си съпруг - актьорът Джъстин Теру, по взаимно сгласие.