52-годишната певица се реши на сериозна крачка, признавайки, че и тя, и синовете й страдат от тежко заболяване. Момчетата са диагностицирани с дислексия - неспособност да четат и да разбират прочетеното.

Припомняме, че певицата отглежда трите си деца от бившия си съпруг Гавин Росдейл: 15-годишния Кингстън, 13-годишния Зума и 7-годишния Аполо, а наскоро се омъжи за музиканта Блейк Шелтън.

"Когато забременях и после се появиха те, открих, че имам дислексия. И винаги съм я имала. Не е тайна, че всеки има своите особености. Сигурна съм, че много от проблемите и дори решенията, които взимах през годините, се дължат на именно на заболяването ми. Сега и децата ми страдат от това и очевидно въпросът е в генетиката", споделя Гуен.  Певицата не крие и не се срамува от болестта си. В крайна сметка, мозъкът на всеки човек работи по различен начин. Звездата благодари на учителите на синовете й, които подхождат с огромно разбиране към този проблем и се радва, че именно те успяват да осигурят индивидуален подход към обучението им. Благодарение на това момчетата започват да усвояват все по-добре информацията.

В интервю пред известния водещ Зейн Лоу Стефани сподели, че в ученическите й години й е било доста трудно да учи. "Бях примерно и общително момиче. Просто ми беше трудно да уча в рамките на училищната програма, която се преподаваше за всички. Така се случи, че мозъкът ми не възприемаше информацията и досега невинаги успява да работи в подобен режим. С възрастта разбрах, че моята особеност е истински дар. Дори написах напълно сама цял албум, докато в същото време не знаех как да напиша песен! Нямах никакво доверие в себе си, когато за първи път излязох пред публиката. Вероятно това беше единственият правилен път към себе си и към успеха. И съм благодарна за това!", споделя певицата.