Една от най-любимите ни актриси, Джулия Робъртс, публикува сензационно послание към дамите, закривайки профила си в социалната мрежа Инстаграм. В него тя се обърна към жените и ги помоли да застанат на активни позиции и да спрат да влагат толкова много време и усилия в това да изглеждат добре, в ущърб на това да загърбят своята естествена красота и себе си! Ето какво написа тя:

Съвършенството - съвременната болест на много от нациите. Ние постоянно покриваме лицата си с тонове грим. Редовно си инжектираме ботокс и се изтезаваме с глад, за да стигнем "идеалният размер“. Опитваме се да поправим това, което въобще не се нуждае от корекция. А в същото време това, което трябва да е във фокуса на вниманието ни, остава на заден план... Това е душата ни. Душа, която има нужда от много грижа и работа. Най-после дойде време да се заемем с това! Кажете честно – как може да чакате някой да се влюби във вас, ако вие самите не се обичате? Не! Искам ясно да разберете: няма значение как изглежда един човек отвън, ако всъщност е празен отвътре.

Днес искам да заявя на всички вас: повече няма да се гримирам! Уморена съм от носенето на лицето на някой друг... Дойде време маските да паднат! Знам, че имам бръчки, но искам да ги видите! Това съм аз - нещо истинско! Искам да ме приемете такава, каквато съм!

Светът полудя по външното. Вие дори не може да си представите какъв оборот въртят компаниите, които са ви внушили да влагате финансови средства, за да заличите неизбежните признаци на старостта, прибягвайки до несигурни и неестествени антиейджинг продукти.

Нормите за красота на 21-и век могат да бъдат определени като ненормални. Това е "красота", създадена със стероиди, които точно като вирус се разпространяват из целия свят. И това е ужасно!

Не разбирате ли, че изкуствената естетика моделира света, държейки ни като заложници на илюзиите за външността ни? Така, вместо да живеем и да следваме естествения си път, сме принудени да следваме някакви си натрапени ни пак от тях канони на красотата.

Знаете ли какво?

Уморена съм! Казвам си: Стига! Призовавам всички ви да спрете и да си спомните какви сте вие в действителност и какви наистина искате да бъдете.
Спомнете си кои сте!

Няма човек, който на 100% да отговори на критериите за красота. Но външният вид е последното нещо, което трябва да цените в даден човек. Всичко, което има наистина значение е душата! Не го забравяйте!"

Припомняме ви, че в началото на лятото друга звездна дама, Алиша Кийс,каза не на грима.

А вие как бихте коментирали това обръщение, дами?