Един от най-големите интерпретатори на италианската блус музика – Дзукеро ще зарадва отново своите фенове на 15 ноември в зала 1 на НДК. Харизматичната суперзвезда ще представи  дванадесетия си студиен албум, "Black Cat".

Adelmo  Fornaciari, по-известен като Дзукеро (псевдоним, даден му от неговия начален  учител), е роден в Реджо Емилия.  Той е един от малкото италиански музиканти, които продават най-много записи и е работил съвместно с множество големи звезди, като Ерик Клептън, Лучано Павароти, Шерил Кроу, Том Джоунс, Брайън Адамс, Пол Янг, Стинг, Рей Чарлз, Ронан Кийтинг.

В живота си Дзукеро е постигнал много неща: Дипломира се като електронен специалист, работил е като стругар, месар и дори пекар! Не успява да завърши „Факултета по ветеринарна медицина“, защото  истинската му страст е музиката - щедро възнаградена с успех и обичта на феновете му от цял свят. Той е известен и с друга негова страст шапките. Твърди, че има 350 вида, което  му спечелва прякора "Лудия Шапкар".

За албума си "Black Cat", който ще представи на българска сцена, звездата споделя: „Когато за първи път започнах да пиша за "Black Cat", създадох около 40 песни, като след това премахнах много от тях. През юни 2015 г. започнахме да свирим в Лос Анджелис и не успях да издам албума преди Коледа. Но ето, че времето лети бързо и той е вече факт“. Веднага след излизането на този албум, още след първия месец той се озова в Топ 30 на световните  класации. За създаването на този албум Дзукеро работи съвместно с Марк Кнопфлер и Боно.

На сцената Дзукеро ще излезе с 14 музиканти от световно ниво. И още нещо интересно - той е единственият италиански музикант, който участва на фестивала Уудсток, а също и на концерта в памет на Фреди Меркюри „Freddie Mercury Tribute“ през 1992 г. След това взема участие и на всички събития от 1994 година с Нелсън Мандела.

Поп певец и композитор, той с еднакъв успех изпълнява песни от различни стилове – блус, госпел, соул, рок и дори фънк. Най-известните му хитове са „Baila Morena” и „Senza una donna”. Гастролирал е в САЩ, Аржентина, ЮАР, Малайзия и Япония. Печелил е множество награди, сред които „World’s Best Selling Italian Artist”. „Непредсказуем и универсален” - така го определя музикалната критика. В едно свое интервю той шеговито споделя за себе си „Характерът ми съвсем не е захарен”.

Българската публика ще може да се наслади на песни от новия албум на Дзукеро, както и на не остаряващите му големи хитове.

Билети можете да закупите от мрежата на Eventim.bg и партньорските вериги.