Един ден ще срещнеш мъж, заради когото няма да се поколебаеш и за миг.

Няма да си задаваш въпроса дали да му се обадиш, или не. Няма да се питаш дали не бързаш твърде много. Няма да се чувстваш несигурна. Няма да подлагаш на съмнение всяка своя постъпка. Няма да се чудиш това ли трябваше да кажеш, или нещо друго...

С този мъж просто ще бъдеш себе си. Защото този мъж ще те обича заради това, което си.

Един ден ще срещнеш мъж, който те разбира. Той ще обича начина, по който прехапваш долната си устна, когато мислиш усилено върху нещо. Той ще обича начина, по който си сипваш пълна чаша мляко с какао преди заспиване. Той ще обича начина, по който крадеш завивките му в съня си. Ще обича и начина, по който е рошава сутрин косата ти. Той просто ще обича теб!

Всичко, което правиш, всичко, което си, за него ще е напълно достатъчно. И истинско. ТИ ще си му достатъчна. И истинска.

Той няма да те идеализира, няма да мисли, че си перфектна. Защото не си. Нито той е. Защото перфектни хора няма. Има само хора, които са перфектни в своята неперфектност. И за него ти ще ти точно такава. Затова няма да иска да те променя. Няма да иска да те моделира. Просто ще иска теб.

Някой ден ще срещнеш мъж, който ще те оцени. И който няма да се дразни, когато отново и отново спираш алармата сутрин, само за да отложиш ставането с още няколко минути. Няма да се дразни, че не можеш да паркираш успоредно. Няма да се дразни, че, когато му готвиш или е твърде солено, или твърде безсолно. И никога няма да ти казва, че не се справяш с нещо. Защото всичко това е без значение за него. Просто защото от значение си ти.

Той няма да те кара да се чувстваш несигурна в себе си. Няма да те кара да се питаш какви са чувствата му към теб. С него всичко ще е просто и ясно.

Някой ден ще срещнеш мъж, с когото всичко преживяно до този момент ще придобие смисъл. И ти вече няма да се сравняваш с другите жени. Ще се оглеждаш в очите му и ще виждаш любовта. Ще виждаш себе си. С него ще се смееш повече, ще дишаш по-дълбоко, ще се чувстваш свободна.

Този мъж ще ти помогне да извадиш на повърхността най-доброто от себе си. Ще ти помогне да бъдеш себе си.

Този мъж е мъжът, с когото трябва да останеш, защото именно това е любовта, която заслужаваш.


Автор: Мариса Донъли