Мъжът, който те обича истински, е мъжът, който те приема такава, каквато си. Нещо повече – който иска да бъдеш такава, каквато си. Защото те обича... такава, каквато си. А дали той е този мъж? Ако го разпознаеш в следващите редове, значи си истинска щастливка. Защото си срещната мъжа, който ще те обича, каквото и да става...

1. Не се притеснява, когато прическата ти... не е прическа изобщо.

За него няма значение дали си с пусната, или с вързана коса, с права, или къдрава, с къса или дълга. Харесва те всякак. Дори и разрошена, когато се събуждаш сутрин.

2. За него си красива и без грим.

Не е нужно да се гримираш, за да бъдеш по-привлекателна в очите му. Защото той обича очите и лицето ти естествени, истински. Затова, вътре в себе си знаеш, че когато се гримираш, всъщност го правиш повече за себе си, отколкото за него.

3. Не се притеснява от това как тялото ти се променя с времето.

Защото трябва да си го признаем – променя се. Вече не изглежда така, както изглеждаше преди 10 години. И ти го знаеш. И той го знае. Но те харесва още повече. Защото това е твоето тяло. И твоята история... И защото те обича.

4. Килограмите ти за него са просто цифри.

Ти се побъркваш, когато качиш няколко килограма, а за него няма никаква разлика. Ти си си неговото момиче и си еднакво секси с няколко килограма нагоре или надолу.

5. Насърчава те да следваш мечтите си.

Подкрепя те да напуснеш работата, която не харесваш, за да правиш това, което харесваш. Защото вярва в теб. И иска да си щастлива.

6. Не ти обръща гръб, когато си потисната.

Повече мъже бягат от жените, когато са депресирани. Но не и той. Той е до теб, за да те изслуша и да те утеши. Просто защото, за разлика от другите, истински го е грижа как се чувстваш..

7. Не се опитва да те контролира.

Не определя с кого да се виждаш, не те кара да избираш между него и приятелите си, между него и семейството си. Не се сърди, когато имаш нужда да си насаме с мислите си. 

8. Не се опитва да те променя.

Дава ти пълна свобода да бъдеш себе си. Забавлява се със странностите на характера ти, намира ги за мили и смешни. За скъпи. Защото знае, че именно те те правят теб.

9. Не те упреква за твоята чувствителност.

Приема, че лесно можеш да се разстроиш или натъжиш. Достатъчно е да видиш някой, който страда, да спреш погледа си на реклама за гладуващите деца по света или да попаднеш на статия за кучешките приюти. Той знае, че сърцето ти е голямо и изпълнено със състрадание. И именно затова те обича.

10. Прощава ти грешките.

Няма безгрешни хора. И ти допускаш грешки. Включително и към него. Нараняваш го понякога. Но той ти прощава, без после да ти го натяква. Защото знае, че всеки може да сбърка. И че всеки заслужава прошка.

11. Помага ти да се справиш с миналото.

Провокира те да извадиш скелетите от гардероба си и да застанеш срещу тях. Помага ти да простиш и да си простиш. Помага ти да продължиш...

Автор: Неизвестен