Една от най-усмихнатите и чаровни актриси на Холивуд Голди Хоун днес празнува своя 71-ви рожден ден! По този повод, решихме да ви представим част от съветите й, описани в книгата й „10 Mindful Minutes“. Надяваме се да ви вдъхновят и чрез тях да внесете повече щастие в ежедневието си.

Връщайте се често към красивите спомени... 

Всеки от нас има такива и е важно да си ги припомняме понякога - рождени дни, екскурзии с приятели, сватбения ден, раждането на дете... След това запишете на лист хартия какви чувства и емоции изплуват в съзнанието ви - невероятно е да усетите тръпката отново, нали! 

Свържете се със себе си

Отново вземете лист хартия и пишете за времето, когато сте се чувствали ужасно привлекателна и интересна в очите на любимия и околните. Запишете това, което изпълва мислите и съзнанието ви - припомняйте си го често и преоткрийте своето ново и уверено Аз. 

Преоткривайте радостта във всяко малко нещо

Според Голди Хоун схващането, че материалните придобивки ни даряват щастие е погрешно. Фокусирайте вниманието върху ежедневните и най-малки радости - първата глътка кафе сутрин, думите "Обичам те" от любим човек, щастието в очите на детето ви, когато го прибирате от градина, вечер с приятелите... Щастливки сте, нали?

Поканете блаженството в живота ви

Достатъчно е просто да извадите някоя стара снимка от детството или някой радостен момент, който ви кара да сте щастливи. Страхотно е да си спомните подробности за този ден!

Направете си кутия за щастие

В нея слагайте нещо, което ви припомня за реализирани мечти (детско чорапче) или бъдещи стремежи (карта с отбелязана държава). Допълвайте със снимки, касови бележки и всичко онова, което може да предизвика усмивката ви!