19-годишно момиче от Бразилия ражда близнаци, които имат различни бащи. Нейните бебета са истински медицински феномен, защото подобно нещо се случва веднъж на милион.

Младата майка, пожелала да запази анонимност, разказва, че е била интимна с двама мъже в един и същи ден, поради което е направила тест за бащинство на децата си осем месеца след раждането. Тя събрала ДНК материал от мъж, с когото имала връзка и когото въпреки необичайното стечение на обстоятелствата смятала за баща на двете деца. Оказало се обаче, че само едното дете е негово.

Друг потенциален баща също е тестван и резултатът за второто бебе е положителен.

Това явление се нарича научно хетеропарентно свръхзачатие. В интервю лекарят на майката на близнаците, Тулио Хорхе Франко, обяснява: "Възможно е две яйцеклетки от една и съща жена да бъдат оплодени от различни мъже. Бебетата споделят генетичния материал на майката, но растат в различни плаценти".

Той подчертава, че случаят е изключително рядък, че е "един на милион" и че никога не е мислил, че ще види подобно нещо в живота си. Предполага се, че в света има само 20 такива случая.

Местните медии съобщават, че децата вече са на 16 месеца, а един от бащите помага в грижите за тях.