Екстеншъните - добре познатият начин да превърнете „малката” си косичка в буйна грива, да си направите яка прическа или просто да изпреварите растежа на косата си. Като доста използвано средство, удължителите за коса се ползват както от обикновени момичета, така и тези със звезден ранг.

Сега ще ви запознаем отблизо с подробности около този метод за разкрасяване. Те ще отговорят на повечето въпроси, които си задава всяка една дама, преди да прибегне то удължителите.

Какво всъщност се крие зад понятието „екстеншън”? 

Това е удължител, който може да бъде както от естествена, така и от изкуствена коса. Естествените кичури имат определени предимства - те могат без проблем да се боядисват, да се изправят, да се къдрят и т.н. Те дават възможност за третиране, което се прилага и на собствената коса на женската аудитория. Противно на това, с изкуствените екстеншъни не могат да се правят експериментите, изброени по-горе. Важно е да отбележим, че за да поставите "чуждата" коса, вашата трябва да е здрава и да не пада.

Как да изберете подходящи екстеншъни?

При избора на удължители има някои неща, с които е добре да се съобразите, за да избегнете проблеми. Купете си такива, които се произвеждат от фирма с утвърдени позиции на пазара и с много доволни клиенти, разбира се. Освен това, трябва да изчислите колко грама са ви необходими. На пазара може да намерите от 50 гр до 150 гр. Има правило, според което по-високият грамаж отговаря на повече гъста коса. По тази причина, за една средна на гъстота коса до раменете, ще ви трябват най-малко 100гр, за получаване на добри резултати. Тук ще добавим и, че дами, които имат по-къса и гъста коса, се нуждаят от повече екстеншъни.

Важен детайл, който не трябва да пропускате е, че ако купувате чуплива или къдрава коса, посочената дължина отговаря на правото състояние на кичура. Когато се накъдри, размерът й се скъсява с около 10 см.

Днес, пазарът може да се похвали с широка гама екстеншъни, а цените им варират от 50 до 2000 лв. Въпреки това, обаче, те се превръщат в много търсен аксесоар, който кара една жена да се почувства добре в кожата си, ако до преди това не е гледала на външния си вид с положително око.

Как може да вградите екстеншъните?

Има много начини, с които бързо и лесно ще се покажете с новата си придобивка. Дали ще ги вградите чрез треси, кератинови ленти, отделни кичури, капси, дори със зашиване към вашата коса, няма значение, стига да сте готова да предприемете тази стъпка. Както казахме, много е важно да проучите съответната фирма, да чуете различни мнения, да се консултирате с фризьор, преди да купите удължителите. Съществуват различни видове, цветове, форми, цени... Счита се, че европейските екстеншъни имат по-високи цени от индийски и бразилските, например.

Накрая ще добавим, че независимо какви екстеншъни ще си сложите, всички имат нужда от поддръжка. Това се налага от факта, че вашата коса постоянно расте, заради което и редовната профилактика на удължителите, ще доведе до по-дълготрайната им употреба. Освен при фризьора, за „новата” си коса трябва да се грижите и вкъщи, като я миете с подходящите продукти, разресвате я правилно, пазите я от влиянието на климатичните условия.
Запомнете, че всяка жена е красива, независимо дали има дълга или къса коса. Всичко е въпрос са възприемане, вкус, предпочитания. Освен всичко, екстеншъните са и един вид промяна, виждате се в нова светлина, с различен външен вид, така че защо да не се поглезите малко?