Световни байери за първи път се срещат с дизайнери на седмицата на модата в София

През третата вечер на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 бяха показани избрани колекции на световни марки и брандове. Събитието, организирано от Hotel Marinela Sofia и българската модна телевизия Code Fashion TV, за четвърти пореден път се провежда в модерната многофункционална зала EFE на Hotel Marinela.

Модното шоу стартира с атрактивно изпълнение – Don’t twerk! VOGUE – на танцьорите от VS Dance. По традиция, дефилетата откриха лицата на Sofia Fashion Week SS 2017 – топмоделите Екатерина Краснова и Ивел Йорданов – облечени в изискани официални облекла. Гост-изпълнител на вечерта беше певицата Славяна Егбело – носител на Награда на публиката на петите годишни хип хоп награди 359 Hip Hop Awards 2017.

Начало на ревютата даде световният бранд за мъжка мода Carducci, който за поредна година участва в родната седмица на модата. Дизайнерът Осман Узун отново показа световна класа с колекция пролет – лято 2017 от костюми, сака, панталони, елеци и атрактивни аксесоари. Водещ тренд е костюм в три части с различни шарки и нюанси тон в тон, както и комбинацията на пъстро сако с едноцветен панталон. В колекцията присъстват класическа black tie линия, както и изчистена линия в черен и син цвят с дискретни елементи от кадифе и внимателно подбрани акценти. Аксесоарите на марката за този сезон са свежи, леко закачливи и гарантирано атрактивни.

Вечерта продължи с ревю на Bapa kids store и най-доброто от света на детската мода и играчките. Малчуганите направиха атрактивно дефиле и представиха страхотни официални, спортни, спортно-елегантни модели и бански костюми. Концептуалният магазин за детска мода и дизайн за деца от 1 месец до 14 години предлага уникална и актуална селекция, съчетаваща красива, креативна и функционална мода, декорация и играчки за бебета и деца.

Бутик ALL U Re представи избрани модели от най-актуалните визии за сезона на световни модни брандове. Представените марки включват Alexander McQueen (Аликзандър МакКуийн), Alexander Wang (Алекзандър Уанг), Alexandre Vauthier (Алекзандър Вотие) Balmain (Балмен), Chloe (Клоé), Celine (Селин), Dries van Noten (Дрийз ван Нотен), Haider Ackermann (Айдер Акерман), Isabel Marant (Изабел Марант), Sacai (Сакай), Stella McCartney (Стела МакКартни), Saint Laurent (Сен Лоран), Tom Ford и други.

Модните дефилета закри бутик VISION, който заложи на новите имена и показа модели на млади и вече популярни в света марки, като MARCELO BURLON, UNRAVEL, OFF-WHITE, FAITH CONNEXION, FAUSTO PUGLISI, MSGM – общо над тридесет талантливи дизайнери, които казаха сбогом ‘’на котюра’’ и наложиха новата вълна – street модата. Моделите представиха нестандартна презентация на облеклата, направена със съдействието на OPTICLASA и JUNIOR KIDS, която показа свободния дух и индивидуалност на съвременната мода.

Сред VIP гостите, които уважиха третата вечер на Sofia Fashion Week SS 2017 в зала EFE на Hotel Marinela бяха: Енчо Керязов, Радост Драганова, Мая Илиева, Николета Лозанова, Мария, Ирина Папазова, Виктория Джумпарова, Стела Йорданова и други.

Мария Бонева – съорганизатор и официален медиен партньор с Code Fashion TV съобщи, че за 23 март е предвидена официалната среща на дизайнери и байери, която се прави за първа година по време на родната седмица на модата. Тя ще се състои в модерния шоурум Lux 4 U, който се намира в непосредствена близост до зала EFE Hotel Marinela. Байерите присъстват на всяка от петте вечери на събитието и вече имат поглед над показаните колекции до момента. Един от тях е Алфио Торизи – отличен познавач на булчинската мода, основател и маркетинг директор на WEDD DRESS DIFFUSION SRL. Той има в своя актив важни партньорства с най-престижните национални и международни марки за булчински тоалети и присъства като агенция на най-авторитетните сватбени изложения по света. Специални гости на SFW са и собствениците на международната дигитална платформа и списание Ufashion – Елио Фраско и Антонио Палацо. Сред байерите е и Франческо Баяно, който от няколко десетилетия работи в сферата на италианската мода на международно ниво като Мениджър на модната индустрия.Той се грижи за реализацията и разпространението по международните пазари на много италиански и чуждестранни марки. Инна Красилникова също ще присъства на специално организираната среща днес. Тя е купувач, сътрудничи си от първо лице с руския пазар и е натрупала голям опит в сферата на булчинската и церемониална мода. Тя анализира и оценява потенциала за всеки отделен клиент, лансирайки марката му популяризирайки продукта на международно ниво, чрез най-големите италиански медии.

Водещи на вечерта бяха Боряна Баташова и Теодор Тодоров. По време на четвъртото издание на Sofia Fashion Week на подиума дефилират чуждестранни топ модели, които са участвали на седмицата на модата в Москва. През всички дни на Sofia Fashion Week SS 2017 от 11:00 до 17:00 с вход свободен е отворена и първата модна улица – Sofia Fashion Street.

Модният форум продължава с четвъртата haute couture вечер, която ще покаже висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа. Модното шоу тази вечер ще открие талантливата певица и актриса Марина Кискинова.

Билети за събитието се предлагат в мрежата на „Ивентим“, на консиерж в Hotel Marinela и всяка вечер преди началото на входа на зала EFE на Hotel Marinela. На събитието не се допускат лица под 18 години.