Втората вечер на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 беше посветена на световни марки и брандове с представителства в България. За първи път в рамките на седмицата на модата в София организаторите на събитието от Hotel Marinela Sofia и българската модна телевизия Code Fashion TV, са определили две вечери за представянето на световни марки и брандове – 21 и 22 март. Събитието на 21 март в зала EFE на Hotel Marinela започна с музикално изпълнение на Елена Брусарска, която беше и водеща на вечерта заедно с Александра Богданска. Откриващото дефиле беше запазено за лицата на тазгодишното издание на седмицата на модата в София – топмоделите Екатерина Краснова и Ивел Йорданов.

Ревютата откри ESCADA SPORT – за първи път с участие на сцената на Sofia Fashion Week SS 2017. През 1978 г., когато Маргарета и Волфганг Лай презентират своята първа колекция под името – ESCADA – спортна елегантност, това събитие поставя основите на нова бизнес идея, която е колкото проста, толкова и успешна – демократизация на висшата мода. С втората колекция на модния подиум ESCADA представи изискан, творчески дизайн и изключително комфортни тоалети, практични идеи, перфектно съчетани цветове и принтове, подходящи за всички сезони.

Versace Collection е втората линия на Versace, която внася дух на демократичност в кампанията за разрастване на марката към по-широко достъпни цени. С Versace Collection младите хора могат да влязат в света на Versace и да се наслаждават на положението и влиянието, присъщи само на този бранд. Той се отличава с много от качествата, които хората харесват и търсят във Versace – бизнес костюми, вечерни тоалети, но и спортни решения за всеки ден. Представител на Versace Collection за България, както и официален представител и ексклузивен партньор на ESCADA, е фирма „Унистарс”, а представителният бутик на марките се намира в PARADISE CENTER, етаж 1.

В първата от двете вечери, посветени на световни марки и брандове на подиума на Sofia Fashion Week SS бяха представени също детска мода и аксеоари. Луксозният бранд Nina Naustdal с дизайнер Нина Нощдал – носителка на много награди в Англия, представи детска couture колекция пролет/лято 2017 и ready-to-wear колекция есен/зима 2018. Италианска марка Clandestino Veneto показа част от най-новата си колекция ръчно изработени дървени очила – докоснати от природата!

TWINSET U&B (underwear and beachwear) представи линия бельо, спортни екипи и бански костюми на TWINSET. Колекциите са изключително многообразни и предназначени да отговорят на нуждите на всяка жена с комбинация от чувственост и комфорт, съблазън и удобство, спортен блясък и шик, изразени чрез закачлива цветова палитра и фини, елагантни материи. Втората колекция, която представи италианският моден бранд TWINSET SIMONA BARBIERI беше под мотото „модерен романтизъм“. Колекциите са предназначени за нежните и изискани жени със силен, решителен характер, които демонстрират своята женственост, умело комбинирайки романтични елементи като дантела, пайети и бродерии с по-разчупени детайли като деним, кожа и иновативни, технически материи. На сцената на Sofia Fashion Week SS бяха представени и едни от най-популярните модели на дизайнерската къща Sachin & Babi, които са не само емблематични за бранда, но и са изчерпани по цял свят. Модната марка се отличава с експлозия в текстурата и цветовете, със своите финни бродерии, направени изцяло на ръка и прекрасния контраст между отделните елементи от дизайна на дрехата. Именно стилът на Sachin & Babi прави дизайнерските дрехи предпочитани от кино звездните, знаменитостите от музикалната индустрия и модните стилисти.

Дефилетата закри SENA DESIGN с модерни копринени кафтани и лятно дамско облекло – едно шарено приключение, направено с много любов! Всеки тоалет е уникат с индивидуални принтове и дизайн. Идеите и вдъхновението за колекциите на бранда идват от многобройните пътувания и впечатленията, събрани от шарените култури и природни дадености, които ни заобикалят.

Сред VIP гостите, които уважиха втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2017 в зала EFE на Hotel Marinela бяха: Виктория Гешева, Етиен Леви, Драго Драганов, Павел и Едита Цветкови, Росица Рангелова, Николай Божилов, Гери Дончева, Ирина Папазова, Румяна Маринова, Стела Йорданова и др. Зала EFE на Hotel Marinela, където по традиция се провежда четвъртото издание на Sofia Fashion Week SS 2017, предлага на гостите за всяка от петте вечери, различна атмосфера и стилен интериорен дизайн.

 През всички дни на Sofia Fashion Week SS 2017 от 11:00 до 17:00 с вход свободен е отворена първата модна улица – Sofia Fashion Street. По време на четвъртото издание на Sofia Fashion Week на подиума дефилират чуждестранни топ модели, които са участвали на седмицата на модата в Москва. Режисьор на събитието е Силвестър Лолов, арт-директор е Антон Узунов, хореограф – Боян Караиванов, ПР и медиен консултант – проф. Любомир Стойков и екипа на „От игла до конец“. Официалното афтър парти за втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2017 се състоя в лобито на Hotel Marinela Sofia – SAKURA. Модният форум продължава с третата вечер, която също ще представи световни марки и брандове с представителства в България.

Билети за събитието се предлагат в мрежата на „Ивентим“, на консиерж в Hotel Marinela и всяка вечер преди началото на входа на зала EFE на Hotel Marinela. На събитието не се допускат лица под 18 години.