Есента напомня все повече за себе си. Температурите падат, а децата ни тръгват на градина и училище. Освен топли дрешки, родителите трябва да обърнем особено внимание върху обувките, тъй като освен че имат много важна роля за правилното развитие на детските крачета, те трябва едновременно да осигуряват необходимия комфорт по време на разходка, но и да ги предпазват от изстиване и настинка. Ето на какво да обърнете внимание, за да направите най-добрия избор на есенни детски обувки за вашето момче.

Качеството е равно на удобство

Ще се съгласите, че когато избирате обувки, на първо място винаги трябва да обърнем внимание на материалът, от който са направени. Детските обувки за момчета не правят изключение – дишащата материя, естествената кожа и здравият шев са за предпочитане. Така не само осигурявате комфорт, без крачето на вашето момче да се изпоти, но и висока устойчивост, защото всички знаем колко любимо тяхно занимание е цопкането в локвите. Имайте предвид, че за нетолкова студените и сухи дни, можете да заложите на горна част, изработена от синтетични материали, които осигуряват по-добра вентилация при движение.

Не пропускайте да се уверите, че избраният от вас модел обувка не е твърте тежък, груб или твърд, за да може игрите навън да се превърнат в любимо забавление, а не тягостно очакване малчуганът да се прибере у дома. Магазин ССС има огромен асортимент на висококачествени детски обувки, внимателно подбран и с оглед на здравето на децата, които могат да бъдат закупени както във физическите им магазини, така и онлайн. 

Дебелината на подметката също е важна, като не бива да се прегъва през средата, а под пръстчетата. За предпочитане е тя да бъде достатъчно дебела, за да изолира крачето от земята и да го предпазва от студа и влагата през есенния период. Проверете дали не се хлъзга прекалено много, за да няма болезнени падания и да на детето да му бъде удобно. Подсилената задна част е за предпочитане за максимална поддръжка на все още не така стабилното детско краче.

С връзки или велкро лепенки?

Всеки родител знае колко широка усмивка предизвиква лошото време у децата, защото те, за разлика от нас възрастните, намират развлечение във всяка ситуация (особено ако има кал, листа, пръчки и много локви). В магазини ССС, а също и онлайн, можете да намерите богат асортимент от детски обувки за момчета, според това как умее да се обува и събува хлапето ви – ако му е все още трудно, заложете на велкро лепенките, а ако вече се чувства достатъчно голям човек – на тези с връзки. Днес все повече детски модели са снабдени със светлоотразители, което дава допълнително спокойствие на нас родителите за безопасност в тъмното.

Кой е правилният размер?

Когато избирате обувките, с които детето ви ще бъде през целия ден, особено през по-студените есенни и зимни месеци, е много важно да обърнете внимание на правилния размер. Точните детски обувки за момчето ви не трябва да се вадят, докато то ходи, но и не трябва да му обиват и да го притесняват. За да се убедите, че размерът на обувките е подбран правилно на широчина и дължина, най-добре измерете дължината на крачето на детето и се водете по нея, ако то не е с вас, когато купувате есенни обувки. Ако има възможност, когато то пробва даден модел, вижте дали има достатъчно място между големия пръст и вътрешния край, а също така и опитайте да пъхнете пръст зад петата на детето. В случай, че всичко е наред, то това е правилният размер.

Не забравяйте, че децата растат като гъбки и е много важно обувките да им позволяват на стъпалото да расте правилно, без да го притискат. А готините, практични, топли и приветливи обувки, които ще допаднат не само на вас, но и на съкровището ви, в магазини и онлайн на ССС, бъдете сигурни, че ще им осигурят необходимият комфорт и сигурност да опознаят чудатостите на заобикалящия ги свят с усмивка.