Тиквено ризото с козе сирене и сушени червени боровинки е перфектното ястие за есента. То ще ви пренесе в един нов свят на вкусове и усещания. Ризотото се приготвя лесно за 35 минути.

Необходими продукти:

  • 4 чаши бульон от месо или зеленчуци
  • 1 чаша тиквено пюре от консерва
  • 2 супени лъжици безсолно масло
  • 1 нарязан дребен лук
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица нарязана прясна мащерка
  • 1 ½ чаша ориз “Арборио”
  • 1 чаена чаша бял винен оцет
  • ¼ чаша накълцан пресен магданоз
  • ¼ чаена лъжица индийско орехче
  • Свеж черен пипер
  • 1 чаша натрошено козе сирене
  • ½ сушени боровинки

Как да го приготвиш:

1. В чугунен тиган разбъркай бульона и тиквата на средна топлина. Точно преди да започне да ври, намали топлината. Покрий и запази топлината.

2. Разтопи маслото в тиган за сосове на средна топлина. Когато пяната започне да изчезва, добави дребния лук и солта. След 2-3 минути продуктите ще омекнат. Прибави мащерката и оризът и разбърквай за една минута.

3. Добави белия винен оцет и черпак от топлия бульон. Бъркай го постоянно, докато сместа не се сгъсти. Продължи да готвиш, като прибавяш по малко бульон. След 20-25 минути оризът трябва да е готов.

4. Прибави пармезан, половината магданоз и индийското орехче. Добави сол и пипер на вкус. Покрий с останалия магданоз, козе сирене и сушени боровинки. Трябва да се изяде веднага. 

Бързо, лесно и вкусно, нали?