На Свети Валентин Джейми Дорнан и Дакота Джонсън ще се завърнат на голям екран в една от най-чаканите екранизации на книги – "Петдесет нюанса по-тъмно".

Продължението по втората част от бестелъра на Е.Л. Джеймс идва две години, след като излезе първият филм за милионера с нетрадиционни вкусове в секса Крисчън Грей. Лентата "Петдесет нюанса сиво" донесе на създателите си приходи от над 560 милиона долара, съобщава "Дир.бг".

В първия трейлър на втория филм виждаме едно от новите попълнения сред актьорите. Носителката на "Оскар" Ким Бейсингър ще влезе в ролята на Елена Линкълн – бизнес партньор на Крисчън и бивша негова любовница. Именно тя е запознала г-н Грей с нестандартния секс и именно нейното завръщане в живота му е на път да разруши завинаги връзката му с Анастейжа.

В Петдесет нюанса по-тъмно ще се завърнат носителката на "Оскар" Марша Гей Хардън, Дженифър Ел, Люк Гримс, Рита Ора, Виктор Расук, Елоиз Мамфорд и Макс Мартини. Към тях ще се присъединят Хю Данси, Бела Хийткот и Ерик Джонсън.

"Петдесет нюанса по-тъмно" е режисиран от Джеймс Фоли и продуциран отново от Майкъл де Лука, Дана Брунети и Маркус Висиди, заедно с Е.Л. Джеймс. Сценаристи са авторката на бестеселъра и Майл Леопард.