Всичко е идеално, но... бившата му приятелка не спира да му звъни и да натрапва присъствието си. Вярваш му, но не спираш да се дразниш при всяко нейно обаждане.

Когато се запознахте, нямаше представа, че бившата му приятелка ще се превърне в най-големия ви проблем. Тя не спира да звъни и да го обсебва, въпреки че е наясно с връзката ви. Той пък е толкова мекушав и добронамерен, че сърце не му дава да я отреже. Целта й е да ви раздели и да си го върне, защото още го обича. Ти също го обичаш и нямаш намерение да се предадеш без бой. Има ли решение?! Ситуацията е деликатна, защото бившата е обсебена от него. Обикновено тези хора са способни на какви ли не мизерии, за да съсипят живота ти. И все пак, ето как да действаш, за да я неутрализираш.

 

1. Не показвай ревност!

Ако покажеш, че ревнуваш, неусетно ще се превърнеш във вманиачена ревнивка. Това ще й даде ново самочувствие. Запази самообладание, но бъди твърда. Тя трябва ясно да разбере, че той е твой и всичките й опити да ви раздели са напразни.

 

2. Бъди директна!

Говори откровено с приятеля си за отношенията му с бившата. Попитай го как ще се чувства, ако бившият ти непрекъснато ти звъни. Проблемът няма да се разреши от само себе си. Не му поставяй обаче ултиматуми и не го карай да избира. Направиш ли го, ти ще изглеждаш слабата.

 

3. Не показвай интерес към нея!

Тя не е фактор в твоя живот, затова не показвай жив интерес. Колкото по-малко се интересуваш от нея, толкова по-добре. Ако си позволява да звъни по всяко време на денонощието, помоли приятеля си да си оставя телефона на тих режим. С времето тя ще разбере, че не е интересна нито за него, нито за теб и ще спре да ви тормози.

 

4. Не забравяй: Тя е бившата, а ти си настоящата!

Той се е разделил с нея по една или друга причина и това не е случайно. Връзката им е история, а вашата тепърва ще става по-хубава. Концертирай се върху отношенията ви, а не върху отношенията му с бившата.