Съвременен проблем за повечето дами са килограмите и борбата с тях. Някои се тревожат с причина, други, най-вече младите момичета, са просто вманиачени да свалят още и още. Съществуват доста начини, чрез които излишното може да се свали, един от тях са диетите. Те са изключително разнообразни, създават се на различни принципи, бързи или не толкова, трайни или с обратен ефект, всяка е въпрос на личен избор.

В следващите редове ще ви предложим една бърза, но малко трудно 7-дневна диета, чрез която може да свалите до 10 кг и още 3-4, ако я приложите втори път. Подвизава се под името „Диета на лекарите“, а от него става ясно, че преди да я започнете, трябва задължително да се консултирате с личния си лекар. Не е хубаво да я повтаряте в един и същи месец. Тя е за жени със силна воля и РЕАЛНА нужда от отслабване. Ето я и нея:

Ден 1 – една бутилка минерална вода, която трябва да изпиете в рамките на 6 пъти.

Ден 2 – 0.8 л обезмаслено мляко, като в 9 часа сутринта може да изядете една ябълка.

Ден 3 – отново бутилка минерална вода, разделена на 6 „порции“.

Ден 4 – ето я и храната... това е денят на зеленчуците. Направете си една хубава голяма купа със салата, която трябва да изядете и разделите на 3 части. Тя може да съдържа пресни билки, моркови, прясно зеле, 1 с.л. растително масло. Позволени са ви и по две чаши чай и вода.

Ден 5 – 0.8л обезмаслено мляко.

Ден 6 – отново малко храна: за закуска имате право на чаша чай и варено яйце. Към обяд, в 11 часа – чаша хубав бульон от разни зеленчуци – зеле, моркови, картофи и др. На обяд – 100 грама месо и 100 грама зелен грах от консерва. Малко по-късно, за следобедна закуска – една ябълка, както и по една за вечеря и като бонус – за късната вечеря в 21 часа.

Ден 7 – две чаши кисело или прясно мляко и 100 грама извара. А за вечеря – чаша чай.