Овен

Просто не вярвате, че животът може да тече нормално без вашата намеса. Поемате още и още задачи, дори ако те изобщо не са вашите задачи. Това често ви кара да се чувствате преуморени и изнервени, неспособни да се справите с ангажиментите, с които сте се нагърбили. Дайте си малко почивка. Нещата ще продължат да се случват и без вас. Не е нужно да влизате в ролята на супергерой.

Телец

Страхувате се, че няма да се справите с тази задача. Стахувате се, че ще пропуснете крайния срок. Страхувате се, че хората няма да бъдат доволни от вас и ще ги разочаровате. Отпуснете се. Спрете да правите проблемите по-големи, отколкото са всъщност. Всичко ще се подреди. Просто вярвайте в себе си.

Близнаци

Отделяте твърде голямо значение на дребните несполуки и това ви пречи да видите голямата картина. Трябва да започнете да практикувате постигане на вътрешен мир и душевно спокойствие. Тогава ще спрете да се ядосвате на шофьора, който ви е отнел предимството, или на продавачката в магазина, която не е била достатъчно любезна с вас.

Рак

Живеете, за да правите живота на другите по-добър. Грижите се за всички, само не и за себе си. Просто не ви остава нито време, нито енергия да го направите. Затова, в крайна сметка, започвате да се чувствате изтощени, изхабени, уморени - психически и физически. Научете се да отделяте време за себе си. Не забравяйте, че, преди да се грижите за другите, трябва да се погрижите за себе си.

Лъв

Изпитвате необходимост да контролирате всичко. Когато говорим за проект, който ръководите, трябва да знаете какво се случва с него във всеки един момент. Ако ви убягват детайлите, това ви кара да се чувства нервни, притеснени, несигурни. Поемете въздух и пуснете юздите. Започнете да давате повече свобода и отговорност на хората, с които работите. Започнете да им вярвате повече.

Дева

Искате да планирате всичко в аванс. Искате да знаете какво точно ще се случи и кога ще се случи. И искате да се случи, както сте го предвидили вие. Приемете, че няма как да знаете всичко. Няма как да живеете по план. Нещата в живота се променят. Непрекъснато. И това е хубаво. Защото именно това ни прави живи. Успокойте се. Доверете се. Всичко ще се развие по най-добрия начин.

Везни

Прагматични и в същото време интиутивни, вие сте свикнали хората да се обръщат към вас за съвет. Чувствате за свое призвание да им помагате и да ги напътствате. Проблемът е, когато някой откаже да се вслуша в съветите ви, колкото и правилни и добронамерени да са те. Това буквално може да ви извади от равновесие. Колкото по-голяма е съпротивата на човека отсреща, толкова повече се палите. Не го правете. Всеки има право на мнение. Дори да е погрешно. За вас. Не за него.

Скорпион

Имате нужда от личното си пространство и ако някой твърде много навлиза в него, това ви кара да се чувствате некомфортно. И няма значение дали става дума за взаимоотношенията ви с любим човек или с приятел... Опита ли се някой да се доближи твърде много до вас, вие просто бягате. Разберете - хората не се опитват да ви впримчат в окови. Просто искат да изградят истинска връзка с вас...

Стрелец

Вашата харизма е вашият най-голям плюс, но и вашият най-голям минус. Обичате хората да ви харесват. И искате да ви харесват. Ако усетите, че губите влиянието си над някого, вие се заемате с всички сили да си го върнете. А това е наистина изтощително. И невинаги възможно. Затова, вместо да хабите енергията си да се харесвате на всички, насочете усилията си към това да се харесате на най-важния човек в живота ви – вие самите.

Козирог

Зад привидната фасада на спокойствие всъщност се крие човек, който се тревожи много. За много неща. Умът ви често рисува мрачни сценарии и за съжаление лесно успявате да намерите потвърждение за тях. Това ви кара да се отчайвате. Често ви обзема паника. Не си го причинявайте. Не забравяйте, че голяма част от нещата, за които се тревожите, са плод само на възприятията ви. Ако започнете да гледате на нещата около себе си с други очи, прекрасни промени ще настъпят в живота ви...

Водолей

Искате нещата да стават по вашия начин. Очаквате от другите да разбират идеите ви така, сякаш са техни идеи. И когато това не стане, се ядосвате. Просто забравяте, че колкото и да са добри предложенията ви, никой не може да види света през вашите очи. Затова, вместо да хабите време и усилия да накарате другите да мислят като вас, разширете перспективата си и дайте шанс на другите да споделят идеите си с вас. Някои от най-добрите решения се раждат в екип...

Риби

Мислите прекалено много. За всички. За миналото. За бъдещето. Анализирате грешките, разчепквате ситуациите от всички страни, разигравате в глава си сценарии в стил: „Ами ако...”. Мислите толкова много, че не ви остават сили просто да живеете. Затова спрете. Спрете с мисленето и да се съсредоточете върху усещането... на момента, на живота, на това, което е тук и сега.

Автор: Неизвестен