Всеки човек има нещо, което обича да прави и което му помага да се върне към спокойствието вътре в себе си. Оказва се обаче, че това „нещо” до голяма степен зависи и от зодиакалния знак. Убедете се сами...

Oвен

Овенът не обича да се излежава и да мързелува. Напротив, това най-вероятно ще го изнерви допълнително. Представителите на тази зодия имат нужда от предизвикателства и от нови емоции. От нещо, което не са правили досега. Това сваля напрежението от плещите им и зарежда батериите им.

Телец

Телецът повече от всичко обича да си остане у дома, там, където се чувства най-спокоен и най-себе си. И няма значение дали ще си вземе дълга вана, или ще потанцува на любимата си песен. Или просто ще седи пред прозореца с чаша капучино в ръка. Просто за Телеца поговорката „Моят дом е моята крепост” всъщност трябва да звучи така: „Моят дом е моето душевно СПА.”

Близнаци

Кратки или дълги пътувания до нови места, пикник в парка с приятели, импровизирано бягство до морето само за уикенда... Или може би парти с палатки под открито небе? Каквото и да е, стига да е на открито. Някъде далече от градския шум и стреса. Това е идеалната рецепта за релакс за Близнаците.

Рак

Раците си почиват най-добре, когато създават уют в дома си. Защото това създава спокойствие и уют в душата им. Може би ще засадят нови цветя или ще предекорират балкона си с аксесоари според сезона. Или ще сменят пердетата, за да освежат атмосферата. За Раците няма значение. Те обичат да създават красота около себе си, защото я носят в себе си.

Лъв

Лъвът обича да излиза с приятели на по чаша-две. Да седне с тях в някое заведение и отново да се почувства сърцето на компанията. Защото всички обичат Лъвовете. И Лъвовете обичат да ги обичат. Това им връща позитивното настроение, помага им да се освободят от стреса, помага им да презаредят.

Дева

Девата обича да остава насаме със себе си. И няма значение какво ще прави – дали ще отиде на кино, или ще се разходи в парка. Дали ще прекара деня с книга в леглото, или ще отиде да разгледа някоя изложба. Девата просто обича да се изолира. И умее да го прави, дори ако около нея има гъмжило от хора. Това й помага да намери вътрешния си център и себе си.

Везни

Везните си почиват най-добре на фона на любимата си музика. Те просто не могат да живеят без музиката. Тя е техният начин да релаксират. И го правят непрекъснато – когато сутрин си приготвят закуска, когато отиват с колата към работа, когато вечер си взимат вана, когато през уикенда излизат на разходка с колелото. Както са казали хората: „Който пее, зло не мисли”. Явно същото важи и за този, който слуша музика...

Скорпионът

Сложни натури, Скорпионите релаксират най-пълноценно, когато посетят места, които ги обогатяват ментално, духовно, емоционално. Може да е изложбата на нов автор. Или курс по фотография. А може да е просто един час, прекаран в разглеждане на книгите в някой антикварен магазин. Скорпионът има нужда от подобни интелектуални бягства, за да прочисти ума и духа си. 

Стрелец

Стрелецът обича купоните. За него те са истинска инжекция с адреналин. Вълнуващото парти (без значение дали е в тесен кръг, или с много хора) за Стрелеца е най-добрият антидепресант, най-добрият начин за релакс. Той просто обича да е сред хора. Може да се забавлява еднакво добре както с най-близките си приятели, така и с някой, който току-що е срещнал, стига да усети, че са „от една порода”.

Козирог

Козирозите релаксират най-добре, когато четат. Надарени с богато въображение, те сякаш се пренасят в друго измерение. Откриват нови светове, живеят нови животи. Заживяват с героите, откъсват се от действителността. Това им помага да забравят за проблемите, да разпуснат и да освободят съзнанието си от негативни мисли и тревоги.

Водолей

Водолеите обичат да... си поспиват. Сладката дрямка е нещо, което, за съжаление, не могат често да си позволят, но след което винаги се чувстват като новородени – настроението им се подобрява, мислите им се проясняват, тревогите им избледняват. Просто когато тялото им релаксира, релаксира и умът им.

Риби

Рибите обичат да са около водата. За тях представата за идеална почивка е любима музика, море и... поглед, вперен в него. Представителите на тази зодия могат с часове да се взират във вълните, усещайки как всяка фибра в тях започва на трепти в унисон с него. Докато накрая не се усетят част от морето, от енергията, от живота...