Зодиакалният знак ни влияе по невероятни начини. Не само върху кариерата, взаимоотношенията ни с околните или в любовта, а дори и върху личния ни стил! Замисляла ли си се, че дори начинът, по който си подредила и декорирала дома си, разкрива зодиакалния ти знак? Е, ако не си – можеш да прочетеш в следващите редове как зодията влияе върху дома ти и как да го декорираш правилно според твоя знак.

Овен

Ти си енергична, оптимистична и импулсивна. Умееш да започваш нови тенденции, затова много хора те имитират. Обикновено си много амбициозна и това си проличава в дома ти.

ДА: позволи на приключенския ти дух да се настани в декорацията на дома ти. Украси дома си с находки от пътешествията ти. Ти си авантюристична личност, така че няма как да не пазиш много интересни спомени от такива пътувания. Включи в декорацията пламенни цветове като червеното, здрави метали и няколко солидни антики.

НЕ: Не забравяй любимите си хора, когато декорираш. Колкото и силна да си, любимите хора те правят по-добра. Домът ти ще е по-балансиран, а ти ще си по-щастлива, ако включиш малки елементи, които да ти напомнят за любовта на околните.

Телец

Ти си търпелива, решителна и любяща. Не обичаш промяната, но затова пък колко много обичаш вещите си!

ДА: изложи на показ колекциите си – подредени зад витрина или върху полиците. Обичаш антики и целият ти стил показва естествена елегантност – ти имаш изискан вкус и дори най-малкият апартамент ще заприлича на луксозно имение под твоя надзор.

НЕ: Не позволявай на стаята да стане твърде женствена (или мъжествена). Да групираш подобните с подобни е винаги добра идея, но не забравяй баланса. Ако имаш колекция от фин порцелан, сложи я близо до кожените фотьойли или до метална лампа.

Близнаци

Ти си неуморна, жизнерадостна, умна и социална. Много цениш свободата и възможността за себеизразяване.

ДА: Нека домът ти е съчетание от креативност и забавление. Започни с жизнерадостна и весела атмосфера (жълтото и бебешкото синьо са добри варианти), добави книги и списания за дизайн, които да те вдъхновяват, след това пригоди дома си за твоите дежурни купони – разхвърляй пухени възглавници по диваните, добави забавни табуретки, прибави стъклени масички за разкош.

НЕ: Не забравяй не толкова забавната, но също толкова важна, част от декорирането – да намериш място за всичките си вещи. Ако не действаш по план, домът ти ще се изпълни с полуреализирани проекти и предмети, които никога не са си на мястото.

Рак

„Домът е там, където е сърцето” е девизът на Рака. Семейството, традициите, носталгията – все ключови елементи за твоя стил.

ДА: отдели най-много време на кухнята. Тя е сърцето на всеки дом, там постоянно ще се събират семейството ти и гостите. Поддържай я чиста и подредена, за да си остане едно щастливо място. Напълни я с декоративни елементи, символизиращи морето – мидени черупки, бурканчета със цветен пясък и морски цветове.

НЕ: Не пренебрегвай металите, особено среброто, за да балансираш топлото и студеното в дома си. Освен това не забравяй по-често да излизаш на разходки или заради други приятни дейности. Знаем, че домът е твоята крепост, но напускайки го по-често, ще го обикнеш още повече при всяко завръщане.

Лъв

Ти си страстна, креативна и господарка на своето кралство. Когато си наумиш нещо, нищо не може да те спре.

ДА: Знаем, че обичаш лукса, така че нека това си личи в дома ти. Мисли за нещо в стил Холивуд или съвременен Версай. Нямаш нужда от богатството на френски крал, за да включиш малко от блясъка на Холивуд, Франция или Италия.

НЕ: Не прекалявай. Всичкият блясък трябва да е съчетан със спокойни и отпускащи елементи (в бяло, синьо или сиво), за да не ослепеят околните от всичките тези светлини и блещукащи предмети. Бели стени, спокойни и светли цветове, златни или пурпурни акценти и екзотични цветове са идеалната комбинация.

Дева

Ти си практична, земна, трудолюбива и перфекционистка.

ДА: използвай плодовете на своя труд и ги включи в декорацията на дома си. Със сигурност пазиш предмети, създадени от теб покрай всичките ти хобита, затова ги извади на показ – фигурки, цветя, бродерии, почти завършения плетен шал – всички те ще изглеждат добре като детайли. Твоята цел е да изпълниш дома си с практични и красиви предмети.

НЕ: Не се чувствай притисната да направиш дома си по-лъскав, отколкото ти се иска. Остави това на другите знаци от зодиака. Бъди сигурна, че простота и изчистените линии също са красиви, но ако добавиш малко светлина (от някоя винтидж лампа например), това ще придаде топлина на дървените елементи в дома ти.

Везни

Ти си дипломатична, изискана и артистична. Цениш красотата, изкуството и хармонията, затова очароваш всеки, който срещнеш.

ДА: следвай инстинктите си. Обикновено залагаш на изкуството, цветята, кристала и предметите, които си донесла от многобройните ти пътувания. Инстинктивно знаеш колко важен е балансът във всеки дизайн. Предмети от Китай, Тибет и Япония ще прибавят дълбочина към изискания и модерен дизайн на дома ти.

НЕ: не забравяй да направиш специален кът в дома си, който да е само за теб. Ти обикновено се разбираш с всички и връзките ти са спокойни и стабилни, но всяка връзка се заздравява, ако и двамата имат свое място, където да се усамотяват и да останат насаме с мечтите и мислите си.

Скорпион

Ти си страстна и непоклатима, а под спокойната си външност си креативна мечтателка. Хората не трябва да те ядосват, защото си страшен противник.

ДА: приеми страстта си към драматизма – използвай наситени цветове и смели шарки, за да изразиш същността си. Акцентите в пурпурно и бордо, мароканските черги и бляскавите метали са много подходящи за теб. И не забравяй по-често да каниш гости, които да се насладят на красивия ти дом.

НЕ: не забравяй да дадеш малко спокойствие на очите си. Колкото и да обичаш смелите решения, драматизмът идва в повече, ако е във всяко кътче на дома ти. Бели первази или стени и меката светлина във всяка стая са добър компромис.

Стрелец

Ти си енергична, щедра и амбициозна. Винаги си готова за ново предизвикателство. Най-много цениш собствената си свобода.

ДА: пренеси любовта си към околната среда в дома си. Обожаваш да пътуваш и не можеш да стоиш на едно място, затова често пренебрегваш декорацията на дома си, мислиш си, че не пускаш корени никъде, така че защо да хабиш усилия с интериорен дизайн. Но не е нужно стила на дома ти да е сложен и претрупан, за да е красив. Избери предмети, които са функционални и красиви, след това прецени кое е най-доброто място за тях. Практичните предмети също могат да служат за декорация в дом с изчистен и минималистичен стил.

НЕ: не позволявай на бъркотията да съсипе твоята изчистена естетика. Всеки има незавършени проекти, но трябва да им намериш подходящо място, което да е далеч от очите, иначе те ще превземат дома ти и съвсем скоро ще живееш в хаос.

Козирог

Ти си сдържана, но амбициозна, искаш (и можеш!) да покориш всички върхове, но оставаш все така здраво стъпила на земята и имаш реална преценка за всичко около теб.

ДА: Включи земни цветове и текстури в домати ти – горска дървесина, бамбук, естествени рогозки, желязо и цветове като тъмнозелено и кафяво. Добави по-ярки цветове и ръчнонаправени текстилни изделия и фигурки от Мексико или Индия. Мисли за органичната архитектура на Франк Лойд Райт – орнаменти от дърво и дървени прозорци (или пък прозорец от цветно стъкло, ако гледката не е никак приятна).

НЕ: Не отивай твърде далеч с класическия стил. Вече не сме 50-те. Разбира се, включи изискани винтидж предмети, защото знаем, че силно те привличат. Но не е нужно да имаш и винтидж тостер.

Водолей

Ти си оригинална – мислителка, чиито разсъждения са си само нейни. Ти правиш всичко по свой начин и не се притесняваш какво ще си помислят околните.

ДА: покажи своята независимост и ярка индивидуалност в декорацията на дома си. Обичаш нещо? Използвай го! Сложи го на показ, независимо дали някога си го купила с такова предназначение. Нека домът ти да е светъл, ярък и просторен (белите стени и детайли са чудесен избор, ако в дома ти влиза достатъчно естествена светлина).

НЕ: не пренебрегвай елементите, които носят топлина. Използвай няколко цветни детайли (в лилаво, оранжево или жълто) и меки тъкани, които да придадат балансираност на „въздушния” ти дом.

Риби

Ти си интуитивна, креативна и непоправима романтичка. Обикновено се носиш по течението, но някои проблеми ти въздействат силно (знаем, че си емоционална) и напълно те изтощават. Затова се нуждаеш от дом, който да е твоят рай, където можеш да се отпуснеш напълно и да възстановиш силите си.

ДА: позволи на бохемската ти страна да се включи в декорацията на дома ти. Насити го с шарки, текстури и цветове. Купи си цветния юрган, който си си набелязала, и заложи на онази маса от португалски плочки. И не забравяй да разкажеш на гостите ти историята на всеки интересен предмет в дома ти.

НЕ: не забравяй, че домът ти има нужда и от функционални предмети, не се увличай в красивите, но напълно непрактични мебели и фигурки. Затова махни тънкия шал от лампата (като нищо ще го подпалиш) и заложи изцяло на функционалността в кухнята, вместо на красотата. Освен това, ако ще купуваш нещо много скъпо, увери си, че ще издържи проверката на времето или че наистина си заслужава, а не е импулсивно решение.