Зодията може да разкрие много за вас и подходящи дестинации, които ще паснат на характера ви. Освен това в следващите редове ще откриете и съвети за пътуване с всеки един от зодиакалните знаци. Но най-приятната част си остава да си помечтаем за предложените дестинации.

Овен

Овните са родени за пътешествия. Те са приключенци по душа и умеят да комуникират с околните, затова можете да ги намерите на всякакви дестинации.

Този знак обича предизвикателствата и изборът на маршрут го показва. Светът е невероятно място за Овните и те успяват да запазят детското си любопитство. Овните обичат да действат, не да се задълбочават в мисленето, ако си мечтаят да отидат някъде, правят всичко възможно да осъществят този блян.

Овните нямат нищо против да пътуват сами, защото умеят да завързват контакти по пътя и така научават много за местната култура. Ако пътувате с такъв знак, никога няма да скучаете, защото те успяват да превърнат всяко пътешествие в незабравими изживяване.

Дестинация: Тайланд 

Тайланд съчетава природни красоти, впечатляващи храмове, небезизвестна гостоприемност, отлична кухня и руини от приказни древни кралства. Така че Овенът няма да има време да скучае.

Телец

Телците обичат да планират пътуването си в най-малки детайли, защото се чувстват по-сигурни, когато знаят точно какво ги очаква. Никога няма да тръгнат на неочаквано пътешествие или да се съгласят да летят до другия край на света само защото на някого му е хрумнала тази мисъл днес.

Телецът е земен знак, затова обича природните забележителности. Те обичат да се наслаждават на живота и избират дестинации, които да доставят удоволствие на всичките им сетива.

Този знак пътува бавно, защото иска да разгледа всички забележителности и да опита от всичко, но по свой график. Въпреки че не пътуват често, пътешествията им са изпълнени с добре планирани дейности и приятни начинания.

Дестинация: Швейцария

Чистотата и прецизността на Швейцарските градове е в идеален синхрон с характера на Телеца, освен това предлага градове с величествени разкошни пейзажи.

Близнаци

Близнаците са много комуникативен знак, затова постоянно си намират нови приятели, докато пътуват.

Вероятно профила им във Фейсбук е пълен с приятели от различни части на земното кълбо. Ако пътувате с Близнаци, трябва да сте отворени за всякакви преживявания, защото двойнствената природа на знака предполага, че имат огромен кръг от интереси.

Близнаците имат нужда постоянно да са в движение, затова обикновено носят малко багаж. Не очаквайте да си почивате с близнаците, те имат енергия за двама!

Дестинация: Обиколка на САЩ с кола/ каравана!

Тъй като всеки щат има свой характер, Близнаците никога няма да скучаят и ще имат възможност да намерят много нови приятели.

Рак

Раците предпочитат да пътуват със семейството си и близки приятели, за да запазят някои от удобствата на дома.

Когато Раците пътуват сами, те обикновено се затварят в себе си. По принцип отнема време да спечелиш доверието на един Рак, затова по време на ваканция рядко завързват нови приятелства.

Въпреки че Раците не са приключенци по душа, могат да ви последват и в по-екстремни пътувания, ако ви имат вяра. Те са безгрижни и готови за компромиси, затова с тях лесно се правят планове.

Дестинация: Гръцките острови

Удобство, спокойствие, красива природа и семейна почивка, всичко, което му е необходимо на Рака.

Лъв

Хората, които искат да пътуват евтино, по-добре никога да не тръгват с Лъв. Представителите на този знак се държат като кралски особи и затова харчат колкото е необходимо, за да са сигурни, че екскурзията им ще е зашеметяваща и запомняща се.

Те предпочитат луксозни хотели и скъпи ресторанти. Да си в центъра на вниманието не е евтино, но си има своите предимства и Лъвовете умеят да се възползват.

Дестинация: Дубай

Днес градът предлага лукс и забавления, които ще са по-вкуса и на най-капризния Лъв.

Дева

Девите са аналитични и опитни пътешественици. Ако ви трябва съвет за пътуване, отидете при Девите. Те са най-организирани от всички зодии и затова пътуванията им включват строги графици, карти и таблици.

Тези, които пътуват с Девите, трябва да очакват добре премислено пътуване и вероятно целта няма да е почивката.

Дестинация: Париж

В града има толкова много галерии, музеи, дворци и забележителности от всякакъв характер, които ще отговорят на вкуса на Девата за организирани пътувания, пълни с образователни начинания.

Везни

Везните са най-социалният знак, но идеалното пътуване за тях е това с любимите им хора.

През повечето време Везните са безгрижни и спокойни. Те биха направили всичко по силите си, за да се чувстваш добре, понеже Везните се забавляват само когато и другите си прекарват добре.

Дестинация: Испания

Едва ли има по-хубава дестинация за тях от слънчевата Испания, пълна с дружелюбни хора, красиви плажове и купища възможности за купони, когато Везните искат да покажат дивата си страна.

Скорпион

Скорпионите са привлечени от новите места и хора, но не обичат навалицата.

Отбягвайки очевидното, те са най-заинтригувани от локации, които не са толкова популярни. Представителите на този знак правят всичко възможно, за да видят и изпитат повече от обикновения пътешественик.

Ако ще пътувате със Скорпион, пригответе се за екшън. Когато те си намислят нещо, няма да се успокоят, докато да не го осъществят. Маршрутът им винаги е амбициозен и пълен с невероятни преживявания.

Дестинация:  Албания

Със закътаните си плажчета на Адриатическото крайбрежие и с приказно красивите си планини, в които сякаш човешки крак не е стъпвал, Албания е идеална за изследователя Скорпион.

Стрелец

Мъдрите Стрелци посвещават живота си на себеразвитие и придобиване на знания, затова пътешествията им отразяват това тяхно желание. Те не се съсредоточават върху забележителностите, а търсят нови преживявания, защото искат да почувстват мястото и културата.

Когато се наситят на местната култура, бързо планират следващото си пътешествие. Те рядко остават на едно място за дълго. Пътешествията им са чести, интезивни и включват множество начинания.

Дестинация: Куба

Тази страна ще им предостави по-различна и интересна култура, което е идеално за Стрелците. Те ще се впуснат във вихъра на страната и е много вероятно съвсем скоро да започнат да танцуват салса с местните.

Козирог

Този знак обича да покорява амбициозни места. Пътешествията им ще са изпълнени със световни чудеса и места, където другите ги е страх да отидат.

Козирозите са амбициозни и винаги се стремят да изпълнят плановете си.

Те се фокусират върху качеството, а не върху количеството, Козирозите предпочитат няколко страхотни пътешествия, вместо една дузина посредствени ваканции. Те предпочитат да пътуват с близки приятели, за да могат да се отпуснат.

Дестинация: Япония

Далечна, мистериозна, различна. Тя предоставя забележителни възможности за нови, невероятни приключения. Козирогът ще се чувства в Рая, докато изследва не толкова популярните градчета и острови, опитвайки невъобразимите местни деликатеси.

Водолей

Водолеите са филантропи и винаги се вълнуват от несправедливостите, които се случват в тяхната родина и в другите части на света. Те вероятно са доброволци и защитници на различни каузи, защото имат нужда да правят добро.

Не очаквайте Водолеите да се фокусират върху детайлите. Въпреки че знаят какво искат да направят, те рядко се задълбочават в конкретиката. Ако пътувате в група, най-добре не възлагайте на Водолея да направи резервациите.

Дестинация: Индия

Непредсказуема, грандиозна, хаотична. На Водолеите няма да им трябват детайлни планове, защото сигурно ще изскочи нещо непредвидено, освен това могат да се отдадат на хуманитарни каузи или да се учат от велики йога учители, което ще отвори светогледа им и ще им помогне по-добре да разберат себе си.

Риби

Като типичен воден знак, Рибите обожават да са близо до басейн, море или океан. Всъщност всяко спокойно и тихо място е идеално за тях.

Рибите обичат свободата и възможността да изследват нови места, затова не планирайте строг график, защото Рибите винаги ще ви изненадат с някое ново хрумване.

Рибите бързо се уморяват, когато са около непознати или нови познати, затова имат нужда да останат сами, за да презаредят батериите си. Но когато се почувстват удобно, показват дивата си страна.

Дестинация: Малдиви

Да, те привличат над 1 млн. туристи всяка година, но включват над 1000 острова, така че Рибите могат да намерят и малко усамотение.

Ако и вие искате да посетите някоя от тези страни, то побързайте и вижте кои са най-добрите оферти за вашето пътуване.