Пустото женско кокетство! За да впечатлява и омагьосва, жената е способна да носи най-неудобните дрехи и обувки. Да вземем например панталоните. Панталонът може да намекне на околните какво работите и какви тенденции следите. Така де – по дрехите посрещат, по ума изпращат! Но я си представете, че спрем да носим панталони? Та, те са били част от модата векове наред!

Изненадващо, но ако спрем да носим тази дреха за известно време ще настъпят някои промени в нашето тяло. Ето какъв би бил животът ни без панталони:

1. Може да избегнете целулита или неговото развитие

Според специалистите, ако спрем да носим тесни панталони, и най-вече тесни тънки, бихме могли да спрем развитието на целулита. Тесните панталони или дънки са предпоставка за появата на така наречената "портокалова кожа". Прекалено тесните панталони водят до прекъсване на кръвообращението, пренасянето на кислород и хранителните вещества също се забавя, оттам кожата придобива изморен вид, а метаболизма се забавя.

2. Ще погледнете на себе си с други очи

Физиотерапевтите предупреждават, че носейки панталони започваме да се виждаме в огледалото по-слаби. Панталонът изкривява реалната представа за нашето тяло като умело прикрива несъвършенствата и ни кара да си мислим, че не е необходимо да спортуваме. Ако спрете да носите панталони, ще забележите кои части от тялото ви се нуждаят от по-голямо внимание. Това от своя страна може да ви мотивира за по-активен начин на живот.

3. Предотвратява вътрешния дисбаланс

Стегнатите панталони, дънки, колани и дори стягащото бельо могат да причинят киселинен рефлукс – връщане на стомашна киселина и причиняване на киселини. Така че, когато спрем да носим панталони ще намалим напрежението в стомаха и ще избегнем неприятните усещания.

4. Стоп на сърбежа

Причината за неприятния сърбеж, който всеки от нас поне веднъж е изпитвал по кожата си, може да се дължи на различни алергии. Сърбежът се появява най-вече заради прекалено близкия контакт на материята с кожата. Понякога дори едно копче на дънките ви може предизвика алергична реакция, ако сте предразположени към такива.

5. Може да избегнете акне по краката

Когато се потим и носим прилепнали, тесни панталони, създаваме предпоставка за поява на акне и кожно раздразнение. Така че за предпочитане, особено ако става въпрос за спорт, но и в по-горещи дни, да се носят по-широки панталони, за да може кожата ви да диша.