Ако и ти си от хората, които вярват, че коледната украса трябва да се появи в дома ти не по-рано от началото или средата на декември, помисли пак. Коледните празници са красив период, изпълнен с щастие и любов. Затова защо да не си подариш това празнично настроение по-рано тази година?
И ако се чудиш какво значи по-рано, експертите съветват: колкото по-рано, толкова по-добре! Причините са няколко:

1. Ще бъдеш по-щастлива

В свят, изпълнен със стрес и напрежение, хората обичат да се свързват с неща, които ги правят щастливи, а коледните украси предизвикват онези силни усещания от детството. Те са пътека към онези стари детски вълшебни емоции, изпълнени с вълнение. Така че украсяването за Коледа малко по-рано от обикновеното, е просто още един начин да запазиш това щастие по детски. 

2. Ще си създадеш приятели

Според редица проучвания, хората, които имат празнична украса, се смятат за по-весели и приветливи. Именно затова, ако живееш на ново място или просто искаш да разчупиш ледовете със съседите, време е да се заемеш с украсяване. Така ще им покажеш, че си човек, който си струва да познават.

3. Ще ти донесат позитивизъм

Празниците предизвикват носталгия. Носталгията помага на хората да се свързват с личното си минало и да разберат своята самоличност. За мнозина поставянето на коледни украшения по-рано е начин да се свържат отново с детството си и да се почувстват щастливи точно така, както са били тогава.

Затова, ако искаш тази година да изпълниш живота си с щастие, любов и позитивни емоции, нямаш нужда от много. Просто украси празнично дома си една идея по-рано тази година. Ще видиш, че това ще се превърне в ритуал, който няма да имаш търпение да изпълняваш всяка година още в края на ноември.