Както вече знаеш, февруари беше месецът на палачинките и ние от Делимано България и Dama.bg решихме да раздадем малко награди по този повод. В продължение на месец те предизвиквахме всяка седмица да ни кажеш:
Каква е твоята тайна съставка или трик за приготвяне на перфектните палачинки?
Без какво не може една порция палачинки?
Своя кратка рецепта за нестандартни палачинки?
Стотици от читателите на Dama.bg взеха участие и дадоха своите отговори. Жури избра най-оригиналните и нестандартни отговори, които ще спечелят награда.
Виж и някои други от интересните отговори, които получихме:
• „Една порция палачинки не може без да бъде приготвена с щипка любов и споделена с любим човек в неделя сутрин!“ Снежана Василева
• „Здравейте, Една порция пухкави и невероятно ухаещи палачинки според мен не могат да не се насладят на компанията на едно прекрасно домашно сладко от горски боровинки и разбира се чаша ароматно еспресо. С пожелания да усетите това което съм написала още следващия уикенд :)“ Таня Воденичарова
• „Моят малък трик в приготвянето на палачинки е добавянето на една капачка домашна ракия , за да се получат още по - апетитни. Опитайте и ще ви хареса. Поздрави ! :)“ Кремена Христова
• „Тайната ми за перфектните ми палачинки е баба хаха„ Емилия Родопска
• „Тайната в нашият дом е, че палачинките ги приготвя моят син. Купих му и специален тиган и ги прави с огромно желание.“ Делка Машева
• „Палачинки си направих за първи път заради един разказ на О. Хенри - "Палачинки по пимиентски". Първият опит не беше добър, защото не успях да налучкам консистенцията на сместа. Постепенно обаче свикнах и винаги се получават добре. Обичам да слагам коняк или ванилия в сместа.“ Диана Велкова
• „Моята тайна за перфектни палачинки е в това, че винаги използвам специален тиган за палачинки и така не залепва,.както и сместа ми винаги е еднакво количество течни и сухи съставки и никога не стават на дупки.“ Радина Николова
Интересни отговори нали? Получихме невероятни предложение и идеи от читателите на Dama.bg! Изключително трудно избрахме победителите сред всички участвали! Затова всички отговори на читателите, можете да видите на сайта на Делимано.
Но и този път сме ти приготвили нещо интересно от нас. Нестандартни и много вкусни идеи от Делимано България за приготвяне на палачинки. Разнообрази деня си и направи обикновеното ядене на палачинки в различно и свежо.
Невероятно сладки пълнежи
Стига толкова течен шоколад, време е да опиташ нещо ново. Защо този път не опиташ да сервираш палачинките си с някой от следните пълнежи:
• Консервирани плодове;
• Мед;
• Бита сметана;
• Карамел;
• Фъстъчено масло;
• Сладолед;
• Сирене крема;
• Извара;
• Нарязани банани с ванилия и канела;
• Нарязани ядки;
• Йогурт;
• Сирене Фета и ягоди;
• Пудра захар и канела.
Предложения за пълнеж с още по-пикантен вкус
Ако не си фен на сладките палачинки, това не означава, че трябва да се откажеш от тях. Солените палачинки превземат света и ако не ти хрумва с какво да ги напълниш, ние имаме няколко свежи идеи. Опитай някои от следните пълнежи:
• Бекон с яйца;
• Пържено пиле (ако искате наистина екстремен вкус, добавете и сироп);
• Синьо сирене;
• Босилек, домати чери и козе сирене;
• Подквасена сметана с лук;
• Салца и гуакамоле;
• Хайвер;
• Топинги за пица;
• Авокадо и черни маслини;
• Наденици с яйца;
• Бекон, маруля и домат;
• Шунка и топено сирене;
• Различни сирена: чедър, проволоне и пармезан;
• Гъби със спанак;
• Броколи, яйца и чедър;
• Царевица, салца и авокадо;
• Риба тон и домати;
• Сьомга, лук и краставица;
• Туршия с маслини.
Ако искаш да станеш професионалист в правенето на палачинки, но без да губиш време в приготвянето им, ти предлагаме новия електрически уред за палачинки на Делимано. С него ще можеш да изпробваш различни рецепти за палачинки и то без да използваш олио или масло. Лесно и за секунди, без загаряне! Новият Делимано електрически уред за палачинки разпределя равномерно топлината, за да готвиш винаги на подходяща температура. За палачинки с перфектна форма и вкус - всеки път!