Интуицията. Онова малко гласче в ума ти, което ти казва, когато нещо не е наред или пък ти показва правилния път в труден момент. Не можеш да го обясниш, просто го усещаш. То много добре умее да преценява ситуацията и тихичко ти прошепва правилните отговори… ако умееш да го слушаш, обаче. Много често не се доверяваш на интуицията си и се опитваш да игнорираш гласчето в главата си, а в повечето случаи, след това съжаляваш, защото то много рядко греши.

Да бъдеш интуитивен означава, да можеш да усетиш как ще се развие определена ситуация, като например да знаеш, че партньора ти ще се справи блестящо на онова интервю за работа, за което толкова се притеснява. Да бъдеш интуитивен означава да предизвикаш определени събития, като да получиш изненадващо обаждане от твой близък, за когото си мислил наскоро.
Освен всичко това, има връзка между зодиакалния ти знак и интуицията ти. Някои определени зодии имат много силна развита такава и почти могат да предвидят всяко предстоящо събитие.

Ето кои са те. Откриваш ли своята зодия в списъка?

Рак

Представителите на зодия Рак са едни от хората, с които най-лесно можеш да се разбереш. Те много бързо ще те предразположат да им споделяш, а това е така, заради силната им интуиция. Те могат много бързо да усетят емоциите и чувствата на хората около тях. И тук не става въпрос за близки хора. Те се справят блестящо и с „разчитането” на напълно непознати. Те просто разбират как се чувства един човек, без да му се налага да обяснява подробно емоциите си.

Риби

Интуицията и креативността вървят ръка за ръка, а Рибите са едни от най-креативните знаци в зодиака. Често тяхната креативност идва от интуицията им, а те я следват, без да търсят сигурен изход и без да знаят какво точно ще се случи. Те са много чувствителни и могат да предусетят дадено събитие, дори да няма явни признаци, че ще се случи.

Скорпион

Скорпионите са изключително интуитивни, особено ако става въпрос за „разчитането” на други хора. Те буквално могат да подушат лъжата. Често близките на Скорпиона се чудят, дали той не умее да чете мисли. Ето толкова интуитивни са. Достатъчно осъзнати са да знаят какви са мотивите им във всяка ситуация и какво се крие зад всяка мисъл, която минава през ума им.

Дева

Девите са изключително наблюдателни. Те забелязват дори най-дребните детайли, които повечето хора не биха забелязали. Те умеят да анализират перфектно всяка ситуация, а интуицията им помага да намерят най-доброто решение на всеки проблем, който се изправя пред тях.

Везни

Везните са наясно с всичко: чувствата си, емоциите си и всичко, което се случва със света около тях. Именно тази интуитивност им позволява да виждат потенциалните заплахи. Но дори така, те не спират да бъдат оптимисти. Във всяка ситуация виждат нещо положително, дори когато другите вярват, че няма такова. Интуицията им не им позволява да виждат нещата само доброто или само лошото. Те много добре знаят, че нещата са много по-комплексни.

Близнаци

Като един от най-социалните знаци, Близнаците са много интуитивни щом стане въпрос за комуникация с други хора. Те могат буквално да предвидят какво ще каже човека срещу тях и често дори довършват изреченията на събеседника си. Те умеят да правят страхотно първо впечатление, защото усещат как трябва да се държат, ако искат да впечатлят някого.