Всеки зодиакален знак е добър в нещо, но не всеки може да разгадава останалите и да чете душите им като отворени книги.

Е, тези пет зодии винаги знаят какво да кажат и забелязват и най-малките детайли. Те са наблюдателни, интелигентни, съпричастни и изключително мъдри.

Никога не се опитвайте да скриете нещо от тези пет зодии – просто няма да ви се получи!

1. Дева

Девите са едни от най-наблюдателните личности. Може би си мислите, че просто са добри слушатели и самоотвержени приятели – затова знаят всичко за вас, всъщност те имат своите трикове, които околните често не забелязват.

Девите са родени за детективи – те винаги търсят някоя „улика“, която да им помогне да разгадаят „случая“, т.е. вас. Трябва да ви предупредим, че това не е никак трудно за тях – те успяват да запомнят дори най-най-малките възможни детайли – кажете нещо веднъж и те ще го помнят цял живот.

Дори да не им разкажете цялата история, те пак ще подразберат и онова, което прикривате – просто са аналитични личности, които подхождат разсъдливо към всяко нещо.

2. Скорпион

Скорпионите предпочитат да наблюдават останалите, отколкото да бъдат наблюдавани, затова често изглеждат малко дистанцирани и се стараят да не разкриват много за себе си. Дори да се познавате от цяла вечност, те пак ще си спестят едно или друго нещо, защото не искат да оголват душата си пред никого. По този начин Скорпионите остават загадка за приятелите си, докато те самите се опитват да разберат всичко за околните. Обикновено Скорпионите се държат по този начин, защото се страхуват да бъдат наранени и предадени – те искат да се подсигурят и да имат скрито оръжие – ако разберете нещо срамно за тях и се опитате да им забиете нож в гърба, те ще знаят още повече неща за вас и по този начин ще могат да ви отмъстят.

Просто при Скорпионите всичко е на живот и смърт – те биха умрели за вас, но очакват и вие да сте готови на същото. Освен това трудно прощават и дълго помнят несправедливостите.

3. Козирог

Козирозите са много по-студени и резервирани от повечето зодии, но така им е по-лесно да ви наблюдават и да ви разучат. Заради тяхната спокойна, тиха и интровертна природа те обичат да наблюдават света около тях, вместо задължително да участват в случващото се. Те обичат да слушат околните, да вникват в думите им и да картотекират казаното в ума си. Доставя им удоволствие да разгадават околните и тайничко да дават оценки. Докато вие си говорите и сте погълнати от собствената ви личност, Козирогът отсреща запомня всеки жест и всяка промяна в интонацията ви – той ви изучава.

Въпреки това бихме казали, че винаги може да се обърнете към Козирозите за съвет и помощ, защото, първо, те съзнават, че става нещо с вас още преди да сте им го казали, второ, те са много мъдри и винаги биха ви дали адекватен съвет.

4. Водолей

Водолеите са родени любопитни! Те винаги търсят нови изживявания и обичат да се срещат с нови хора. Заради този вроден интерес към новото и хората Водолеите се славят като едни от най-наблюдателните зодии. За тях не е важно само какво казвате, но и как да го казвате – те умеят да вникват по-дълбоко и да се вслушват и в мълчанието и недоизказаното. Освен това забелязват и езика на тялото, което допълнително им помага, за да ви разгадаят.

Много от представителите на тази зодия са интроверти и затова предпочитат тихичко да наблюдават околните в ситуациите, в които самите Водолеи не се чувстват много сигурни.

5. Риби

Рибите са прословути със своето съчувствие! Те са емпатите на зодиака, които биха помогнали на всеки. На тях можете да им доверите всичко – те с радост ще ви изслушат и със сигурност ще се поставят на ваше място, никога няма да ви осъдят или критикуват, просто ще се опитат да ви помогнат.

Тъй като Рибите са много чувствителни, те успяват да разгадават чуждите емоции и да долавят кога околните се нуждаят от подкрепа. Те са наблюдателни, но тяхното наблюдение е обвито в нежност. Те няма да ви изучават като опитни мишки, тъй като са твърде добри по душа и никога не биха използвали наученото срещу вас. Затова бихме казали, че тяхната наблюдателност е едва доловима, но много ефективна.