Сълзи, триумф и звезден резил съпътстваха тазгодишните награди “Оскар”

Бен Афлек има повод да празнува, след като получи статуетка за най-добър филм. “Арго” бе удостоен с овациите на публиката, както и с почетната награда. Дженифър Лорънс също отбелязаха голям успех, получавайки статуетката за “Най-добра актриса”. Даниъл Дей-Луис грабна статуетката за “Най-добър актьор”.

 

Дженифър Лорънс претърпя лек инцидент при получаването на престижната статуетка. Младата актриса се спъна и падна, но успя да излезе от положение с ловкостта на холивудска звезда.

 

Еманюел Рива и Кувензане Уолис получиха статуетки за най-възрастната и най-младата актриса на тазгодишната церемония. Даниъл Дей-Луис получи “Оскар” за “Най-добра мъжка роля” във филма "Линкълн" на Спилбърг.

 

Джейн Фонда и Майкъл Дъглас поздравиха притежателите на статуетки за “Най-добър режисьор”. Удостоени в тази категория бяха Анг Лий за "Животът на Пи", Куентин Тарантино за "Джанго без окови".

 

Отличие за “Най-добра песен” получи получава песента „Скайфол” от филма "007 Координати "Скайфол".

 

Бен Афлек определено бе мъжът на звездната нощ. Той не успя да вземе статуетка за най-добър режисьор, но бе щастлив, че филмът му триумфира. Актьорът взе наградата си сълзи на очи и благодари на всички за възторжените аплодисменти.