Направи ли ти впечатление колко от твоите приятелки си публикуват селфита със статус "Предизвикателството прието"?

Причината се крие в повишаването на общественото внимание към коварната болест рак на гърдата. Обикновено през октомври, когато е и денят за борба със заболяването, социалната мрежа става място, на което дамите изпълняват различни предизвикателства, за да напомнят на своите приятелки, че честите прегледи са от изключителна важност за справяне с болестта. Тази година инициативата започна по-рано, но ние от Dama.bg сме на мнение, че за профилактика и за грижа за здравето ни няма определено време.

Ето и съобщението, което се крие зад успешното предизвикателство:

"Видях, че хареса снимката ми. Сега ти трябва да сложиш на стената си своя черно-бяла снимка (на твоя лик) и да напишеш "Предизвикателството прието". След това на всяка жена, която хареса твоята снимка, изпрати този текст на лични съобщения, за да разпространим съпричастността към страдащите от рак на гърдата. Да напълним Фейсбук със снимки на разкошни жени."

Ракът на гърдата е на първо място по честота на онкологична заболеваемост при жените. Заболяването е напълно лечимо, когато бъде открит навреме. Именно поради това профилактичните прегледи за рак на гърдата са жизненоважни за всяка дама. За препоръчване е около 30 годишна възраст да се започнат задължително прегледите на млечни жлези с ехография. След 45-50 години с мамография на 2 години.

Споделете този пост със своите приятелки и им напомнете, че здравето е по-важно от всичко и те задължително и ежегодно трябва да се преглеждат!