Трудно ти е да имаш връзка, защото:

1. Си различна. И искаш различна връзка. С различен човек. Докато хората около теб се примиряват с това, което за тях е най-лесно, ти искаш това, което за теб е най-истинско. Но то обикновено е и най-трудно.

2. Не се страхуваш. Не се страхуваш да казваш това, което мислиш. Не се страхуваш да си себе си. Не се страхуваш да се бориш за мечтите си. А това не е лъжица за устата на всеки. Това е нещо, което ще оцени само истинския мъж. Този, който заслужава истинска жена каот теб.

3. Знаеш кога трябва да продължиш напред. Към това, което те очаква. И да обърнеш гръб на това, което е зад теб. На това, което вече не е за теб. Знаеш, че ще оцелееш и сама. Защото знаеш, че не е страшно да си сам. Страшно е да си самотен, когато до теб уж има човек.

4. Не позволяваш да те третират като опция. Вече не. Вече не позволяваш да злоупотребяват с чувствата ти. Не позволяваш на никого да си играе с тях. Усетиш ли неискреност и манипулация, усетиш ли поза, просто си тръгваш. Без да се обръщаш назад...

5. Имаш собствени правила. И именно според тях живееш. Ти не плащаш данък обществено мнение. Не търсиш ничие одобрение. То вярваш в себе си и в собствените си принципи. А това може да се оцени само от човек, който разсъждава като теб, който усеща нещата като теб.

6. Не се притесняваш да задаваш неудобните въпроси. Не се притесняваш да попиташ мъжа до себе си какви са плановете му. Вижда ли бъдеще с теб. Не се притесняваш, защото си достатъчно силна да чуеш отговора му. И достатъчно смела да продължиш сама напред, ако се налага.

7. Сърцето ти вече е било разбивано. Може би дори повече от веднъж. И ти знаеш, че няма да позволиш да ти го причинят отново. Колкото да обичаш мъжа до себе си, вече знаеш, че няма да му прощаваш неща, които не би простила на себе си. Няма да му търсиш оправдания, които не заслужава. Няма да му позволиш да разбие сърцето ти...

Вдъхновено от мрежата...