Островите Фиджи са сред най-посещаваните дестинации по света и това никак не е случайно.

Островната държава включва 2 големи и 318 малки острова. Това приказно вълшебство се намира в Меланезия, Океания. Най-популярният град е Нанди, където има и международно летище. Столицата обаче е Сува. Градът е оживен и посещаван от туристи.

Островите Фиджи предлагат уникална природа, сини лагуни, идеални условия за гмуркане, чист въздух и зелени гори, прекрасни реки и хълмове. Не случайно Фиджи е предпочитана дестинация от младоженците. Романтичната атмосфера, невероятните залези и луксозни хотели са идеален старт за всеки брак.

 

Климатът също е благоприятен. Няма големи горещини, температурите се движат в рамките на 25-28 градуса. По склоновете на планините са разположени обширни тропически гори, а в равнинните части - савана. 

 

Островите Фиджи предлагат прекрасни коралови рифове, лазурна морска шир, интересни традиции и божествена природа. Всеки, който се е докоснал до тази божествена земя, се връща отново и отново. Чувството да споделиш този рай с любимия човек с несравнимо преживяване за влюбените.

 

Интересно е да отбележим, че населението на островите Фиджи представлява пъстра комбинация от различни култури, които са извлекли най-доброто от Китай, Индия, Полинезия и дори Европа.