Начин, с който да поддържате красивите черти на лицето си и да попречите на бръчките да се появяват, измислиха звездните дами от Холивуд. Само 10 минути на ден са достатъчни, за да накарат Джейн Фонда и Деми Мур да се почувстват добре в кожата си и да засрамят и някои по-млади актриси с красотата си.

Името на програмата, чийто поразителен ефект се възхвалява от много жени, е фейс билдинг. Тя увеличава съдържанието на колаген в кожата, увеличава еластичността й, премахва нуждата от хирургическа корекция и укрепва мускулите. Ако бъдете редовни и изпълнявате процедурата ежедневно, до 3-4 месеца резултатът ще е на лице. Гледайки се в огледалото, няма да виждате малките бръчици, а по-дълбоките ще бъдат изгладени и почти заличени. По принцип, може да тренирате когато ви хрумне, но за най-голям ефект се препоръчва времето преди сън. От вас зависи кои упражнения ще правите – всички или тези, които ще ви помогнат само за определени зони на лицето.

Една тренировка се изпълнява 5 пъти в седмицата, а всяко упражнение – по 5 пъти, в продължение на 6 секунди. С течение на времето повторенията нарастват, докато не достигнат 20. Ето ги и тях:


За чело – започвате чрез поставяне на пръстите и на двете ръце върху челото. Безименните са върху веждите, които междувременно вие трябва да се опитате да вдигате. Когато правите това се борите със съпротивлението, което се получава от пръстите. По този начин, кожата на челото се дърпа нагоре, а бръчки не се образуват, тъй като пръстите ви са на точното място.

За клепачи – поставете показалците си в ъгълчетата на очите и повдигнете клепачите нагоре.

За бузи – покажете най-широката си усмивка, но само с устни. Поставете показалците на местата, където по принцип се образуват бръчици.

За брадичка – свивайки ръцете си в юмруци, подпрете брадичката. Докато сте в това положение, отворете уста и усетете натиска им. След това подпрете брадичката си с палец и изплезете език, колкото можете повече, като върхът му трябва да сочи брадичката.

За околоочния контур – затворете очи, докато средните ви пръсти са върху външните ъгълчета на очите. По този начин другите пръсти ще опънат кожата надолу. Стойте така известно време и не натискайте.

За устни – поставете показалците в края на очите и притиснете. Междувременно палците трябва да са в двата външни ъгъла на устните. Отворете уста и застанете така, сякаш ще се разсмеете всеки момент. Важно е да повдигнете ълъгчетата на устните нагоре и да стоите така 6 секунди. После стиснете устни и натиснете с показалците местата, на които са се появили бръчки.

За шия – положете малко усилия, за да отпуснете максимално долната си устна, като не размествате ъглите на устата и оголите долните си зъби. Ще разберете кога правите упражнението както трябва, ако на шията ви се покаже релефът на мускулите й.