Близнаците не лъжат - те играят. Често пъти точно и по този начин обясняват (пред себе си) склонността си към измислиците и лъжите. Понякога те се възползват от тях, за да убедят околните в своята правота, а понякога, за да извлекат полза от някаква ситуация или материална изгода.


Представителите на този знак без никакви угризения на съвестта могат да продадат некачествена вещ, представяйки я за рядка и ценна стока (или както наскоро бяхме прочели - "могат да Ви продадат и на баба си хвърчилото за Боинг" ) или пък да измислят цял филм, който да представят на събеседника си за "чиста монета".

Близнаците лъжат виртуозно, използвайки и позовавайки се на аргументи и "факти", като често те се учат на този "майсторлък" още в ранно детство. Страхувайки се да не ги накажат за нещо, малките Близначета съчиняват цели истории, от които в крайна сметка излиза, че те за нищо, ама за нищо не са виновни!

Да хванете Близнак в лъжа си е доста сложно - те прекалено добре осъзнават и влизат в ролята си, за да допуснат досадна грешка и да Ви дадат възможност да ги заподозрете в измама. Ето защо, когато общувате с Близнак, научете се да делите всичко, което те казват на 4 или защо пък не и на 48...