Топлите месеци най-накрая са тук и вече нямаме търпение да прекарваме свободното си време навън. Разбира се, най-напред трябва да се отървем от всички дебели дрехи и обувки, да променим менюто и не на последно място, да се погрижим за кожата си по най-добрия начин.

Краят на студените месеци се свързва не само с повишаване на настроението, но и с неприятното откритие, че кожата ни има нужда от нещо повече, за да възвърне сияйния си вид. 

Напоследък все по-често ставаме свидетели на неравномерна пигментация по лицето. Да, в днешно време огромен брой жени се борят с този проблем. Причината за така наречената хиперпигментация на кожата е неравномерното производство на меланин.

Цялото ни тяло може да бъде засегнато от появата на тъмни петна, но най-често страда лицето, тъй като честото излагане на слънце е сред най-честите причини за хиперпигментация.

Добрата новина е, че има няколко лесни начина да се справим с неприятните пигментни петна, за да бъде кожата ни отново сияйна и красива. 

Силата на алое вера

Един от най-нашумелите натурални продукти за красива и здрава кожа напоследък е растението алое вера. То има редица полезни свойства не само за организма, но и за външния ни вид.

Алое вера съдържа алоин - натуралната съставка, която се бори с пигментацията. 

Нанесете гел от алое вера на пигментираните участъци от кожата преди лягане. На следващата сутрин изплакнете с топла, но не гореща вода. Повтаряйте всеки ден, докато външният вид на кожата ви се подобри, което трябва да се случи след няколко седмици. 

Чудодейните свойства на черния чай

През 2011-та година учените обявиха официално, че водата от черен чай може да се използва като природно средство за изсветляване на тъмни петна. 

Добавете една чаена лъжица листа черен чай в чаша с вряща дестилирана вода. Оставете сместа да се охлади за 2 часа и след това отстранете листата черен чай. Напоете памучно тампонче в сместа и нанесете върху проблемните участъци на кожата два пъти на ден. Разлика ще забележите след около 4 седмици. Препоръчваме ви да оставяте кожата да "диша" поне 1 ден в седмицата. 

Червен лук в борбата за по-красива кожа

Екстрактът от червен лук се е доказал като природното средство за борба с различни несъвършенства по кожата. Оказва се, че и обелката от червения лук може да окаже благоприятно действие върху хиперпигментацията. 

Ябълков оцет за равномерен тен

Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина, която успешно се справя с намаляването на пигментните петна. 

Смесете равни части ябълков оцет и вода в подходящ съд. Нанесете от сместа върху проблемните участъци за около 2 до 3 минути. След това изплакнете с хладка вода. Повтаряйте два пъти на ден за постигането на оптимални резултати. 

Верен съюзник в борбата срещу хиперпигментацията

Разбира се, можем да се доверим и на правилната козметика, която гарантира бързото и безпроблемно справяне с нежеланите петна по кожата. 

Новата серия на Eucerin Anti-Pigment предлага на кожата точно това, от което се нуждае, за да възвърне блясъка и красивия си вид. 

Главен герой е Eucerin® Anti-Pigment Серум, който всъщност съчетава в себе си действието на два продукта, които активно се борят с хиперпигментацията. Любопитно е, че опаковката се състои от 2 отделни контейнера, а комбинацията между серум с концентрирана хиалуронова киселина и дневен крем се грижи кожата да бъде сияйна, здрава и гладка. 

Всяка кожа, независимо от нейния вид, се нуждае от хидратация. Хиалуроновата киселина е едно от най-мощните вещества за хидратиране на кожата. Тя задържа влагата в кожата, с което спомага тя да се чувства и изглежда подмладена. 

Ключовата съставка Thiamidol® в Anti-Pigment Серума контролира количеството меланин, което се произвежда в кожата. Именно тази съставка се грижи за намаляването на тъмните петна, както и предотвратява тяхната повторна поява. 

Все по-често се замисляме за защита от слънцето през летните месеци, но истината е, че кожата се нуждае от слънцезащитен фактор през цялата година. Ето защо Eucerin се грижат за комфорта на кожата ни при всякакви атмосферни условия с Anti-Pigment Дневен крем SPF 30.

Той отново съдържа Thiamidol, който се бори с неравномерното производство на меланин от кожата, както и се грижи за намаляването на появата на нови петна. Но не на последно място Eucerin Anti-Pigment Дневен крем SPF 30 защитава кожата ни от UVA и UVB лъчите, които са основен виновник за хиперпигментацията. 

Красивата кожа се нуждае от правилните грижи, за да запази отличния си външен вид. А когато пигментните петна станат причина за намаляване на самочувствието и увереността, е време да се справим с проблема. Eucerin Anti-Pigment ни предлага лесно и ефективно решение, с чиято помощ ще се сбогуваме с хиперпигментацията и ще се радваме на здрава и сияйна кожа, която изглежда и се чувства прекрасно.