X

Глазирани моркови с мед и балсамов оцет

от в 15:25 на 25.04.2016 в Свободно време | Рецепти


Глазирани моркови с мед и балсамов оцет

Глазирани моркови с мед и балсамов оцет

Тези моркови са лесни за приготвяне и толкова вкусни. Те са чудесна гарнитура и те предупреждаваме – ще се влюбиш в тях!  

Време за приготвяне: 45 минути

Съставки:

  • 0.5 кг бейби морковчета, добре измити
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 с.л. мед и още за допълнително поръсване
  • 2 с.л. зехтин и още малко за намазване на тавата
  • Сол, черен пипер и магданоз   

Начин на приготвяне:

  1. Загрей предварително фурната на 200 градуса. Намажи малка или средно голяма тава с малко зехтин, за да не залепнат морковите.
  2. В купа смеси меда, балсамовия оцет и зехтина.
  3. Сложи в купата и морковите, разбъркай ги добре, за да се покрият със сместа.
  4. Сложи морковите в тавата, ако в купата остане сос – изсипи го върху морковите.
  5. Печи ги за 40 минути, след 20 минути печене – разбъркай ги нежно. Трябва да омекнат и да се карамелизират.
  6. Махни ги от фурната и ги полей с още малко мед по твой вкус.
  7. Поръси ги със сол, черен пипер и магданоз по твоя преценка.

Добър апетит!



Теми   гарнитура | мед | моркови | рецепта

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.