Глория Стюарт е родена на 4 юли 1910 година. Жизненият ѝ път приключва на 26 септември 2010 година.

Титаник“ – мечта, надежда и крах за стотици хора. Глория Стюарт е актрисата, която е избрана да разкаже за една от най-големите трагедии на 20-ти век.

Всички я познаваме – тя е Роуз – жената, която ни разказа историята на Титаник. Но дали е била известна, преди да изиграе емблематичната си роля? Но какво още не знаем за нея? Представяме няколко факта за Глория Стюарт, които със сигурност не знаете.

Глория Стюарт е била един от основателите на „Гилдията на филмовите актьори“ през 1933 година.

Когато е била изгряваща актриса, Глория решава да промени фамилията си от „Stewart” на „Stuart”, защото броят на буквите се равнява на тези в името ѝ.

Тя е била единствена от целия екип за заснемането на филма „Титаник“, която е била жива, когато катастрофата се е случила.

По време на снимките на „Титаник“ тя е на 86 години и ѝ се налага да носи грим, за да изглежда на 101 години. По-късно тя споделя, че начинът, по който е изглеждала, никак не ѝ допадал.

Тя е най-възрастният човек, номиниран за Оскар. По време на снимките на „Титаник“ тя е на 87 години и е била номинирана за „Най-добра поддържаща рола“.