Смяташ ли, че само младите актриси могат да изглеждат зашеметяващо? Хали Бери доказва, че възрастта е просто илюзия и можеш да изглеждаш прекрасно на всяка възраст.

Преди 2 години Хали Бери публикува своя снимка в Инстаграм с широко отворени ръце и заглавие: "Аз, когато някой ми каже “идвам и нося храна”. Почти веднага феновете загубиха ума си, поради факта, че актрисата е не само фен на снаксовете и бързите закуски, а че на 52 години изглежда повече от изумително.

Затова решихме да направим малко проучване и да разберем какво точно прави актрисата, за да изглежда все така пленително.

Диагнозата й с диабет променя всичко

Бери е диагнозирана с диабет на 19-годишна възраст. След няколко години, изпълнени със “страшни мигове” и неяснота относно състоянието ѝ, Хали разбира, че трябва да направи някои сериозни промени в начина си на живот. Така че актрисата премахва напълно захарта и белия хляб от менюто си и се придържа към изчистена диета, съдържаща предимно зеленчуци и много вода.

“Диетата ми е съобразена спрямо диабета, така че се опитвам да ям поне 4 малки порции дневно. Харесва ми да се чувствам здрава и силна, въпреки болестта” - казва самата Бери.

Нейният хранителен режим се фокусира върху храни с ниско съдържание на мазнини и захар. Любимите ѝ ястия са лесни за приготвяне, но същевременно много вкусни, като например риба тон на грил или чесново картофено пюре.

“Започнах да ям предимно свежи зеленчуци, даже такива, които допреди това не знаех че съществуват - пиле, риба и паста. Изключих червеното месо и почти премахнах плодовете от менюто си, защото те съдържат много захар” - споделя Бери.

Тя, както и децата ѝ, избягват захарта

Хали понякога нарича захарта "отрова", защото знае колко опасна е за здравето ѝ.

Актрисата използва захарната субстанция Ксилитол и за двете си деца - дъщеря ѝ е на 12, а синът ѝ е на 6). Децата послушно следват здравословния режим на майка си.

“Понякога е трудно, защото дъщеря ми ходи на рождени дни на приятели много често, а там, както знаете, е пълно с всякакви сладкиши или торти. Аз не я ограничавам в това да яде сладко, но вярвам че за правилното хранене трябва да се говори в ранна детска възраст и да се дава добър пример в къщи” категорична е Бери.

Бери пие протеинови шейкове, за да поддържа нивото си на енергия високо, но същевременно си позволява и изкушения като чипс.

Когато актрисата е заета със снимки, се нуждае от нещо, което да я зарежда с енергия. Мнозина избират дрямката като най-бързото и лесно средство за зареждане с енергия, но Хали не е почитател на този метод.

“Просто не съм такъв тип човек и мисля, че никога не съм била, въпреки че понякога ми се иска. Добавянето на растителен протеин към шейковете, поддържа енергията ми през целия ден”

Хали Бери следи внимателно каква храна консумира

Актрисата може да изнася лекции за правилната грижа за тялото и как да остаряваме красиво. Но тя не отрича, че начинът ѝ на хранене е предизвикателство.

“По-трудно е отколкото беше. С времето и преминаването на годините, съм по-внимателна, относно какво ям. “

Усилени тренировки

Всяка нейна роля или снимка предизвиква възхищение и учудени погледи, имайки предвид, че актрисата е на 52 години.

“Всъщност, никога не съм тренирала с вдигане на тежести, освен ако не ми се е налагало за някоя роля. Предпочитам друг тип натоварвания, като например кардио. Правя упражнения, които включват тежестта на собственото ми тяло, защото никога не съм искала тялото ми да бъде мускулесто. Аз съм диабетичка и правенето на упражнения винаги е било част от контрола ми над болестта и поддържането на нормално ниво на кръвна захар.”

Треньорката на звезди, Nat Bardonnet, казва че нейният режим представлява “извайване на красиви извивки на фаталната жена”. Със сигурност бихме казали, че Хали Бери е едно от момичетата на Бонд, които трудно ще забравим.

Изваяни коремни мускули

Не че се нуждаехме от напомняне колко добре изглежда Бери, но и тук няма тайна. За да поддържа коремните си мускули, актрисата прави 30 минутни тренировки 3 пъти седмично под ръководството на Bardonnet. Инструкторката споделя, че Хали приема предизвикателството на всякакъв вид упражнения и ги изпълнява с усмивка.

“Коремните ѝ мускули изглеждат чудесно! Не много хора биха издържали на темпото, на което подлагам Хали. Тя винаги е усмихната и пълна с енергия. Точно затова е винаги толкова красива и секси.”

 

Хали Бери е вдъхновение, което ни показва, че възрастта не е пречка, за да изглеждаме зашеметяващо. Необходими са само воля и правилна настройка, за да поддържаме перфектна форма.