Скъпо силно момиче, чувствай!

Забрави за това какво си казала, че ти никога не показваш какво чувстваш, че не обичаш и ти е все едно какво се случва. Забрави гордостта си и спри да задържаш всичките мисли и чувства в себе си, а ги показвай! Забрави това, че обичаш себе си по-малко, просто защото си много чувствителна и се влияеш от всичко, което ти създава усещане, че ще експлоадираш от смесени емоции. Зарежи всичко това и бъди смела да чувстваш!

Усети косата ти да се разпилява по гърба ти и лек смях да се надига в гърлото ти. Усети болката в стомаха си и напиращите сълзи в очите си, които започват да се търкалят по бузите ти и не можеш да ги спреш. Усети звукът, излизащ от носа ти, сякаш правиш балончета под вода и усети вибрацията в раменете си, все едно се опитваш да отблъснеш нещо и да отстъпиш назад.

Усети свободата на душата ти, докато танцуваш в празна стая. Усети как косите ти се оплитат в лицето ти, докато ти се раздаваш напълно в ритъма на песента. Почувствай как всяка част от текста докосва сърцето ти и най-сетне се чувстваш разбрана.

Усети болката в сърцето си, когато някой го разбие и те нарани. Бъди смела да се почувстваш самотна и усети свиването на корема от мисълта, че завинаги може да остнаеш такава. Дори и да ти се плаче, не сдържай емоцията - нека сълзите ти измият всяка лоша мисъл. Освободи се от всяка сдържана емоция и я изрази качествено.

Усети тръпките от гняв, които те побиват при мисълта, че не са се отнесли с теб, както е трябвало. Почувствай яростта, която те обвзема, че си се дала да те изиграят подло и сама си се докарала дотук. Усети как дланта ти се свива в юмрук, когато се сетиш какво ти се е случило и искаш да удариш всичко и всеки на пътя ти, а най-вече тези, които са си го заслужили. А когато вече трудно се държиш на краката си, това е знак, че се опомняш и се връщаш към реалността.

Почувствай всичко това, а после започни да обичаш себе си по-силно от всякога! Обичай се и напук на злия подигравателен вътрешен глас, който досега те е карал да се чувстваш слаба, защото си била водена от емоциите си и си пускала сълзите да потекат по красивото ти лице.

Не бива да се притесняваш да показваш какво чувстваш, дори ако си наранена и си сред други хора, пред които не искаш да разкриваш това. Не е нужно вече да се питаш дали си силна, да се обвиняваш, че си претърпяла момент на разруха и си била разкъсвана от вътрешни емоции - край на това!

Не потискай всичко в себе си, за да бъдеш удобна на другите! Обичай, чувствай и се радвай на живота! Грижи се за себе си, макар и да е трудно - най-вече тогава се грижи! Защото това е моментът, когато трябва да си покажеш колко си силна в действителност!

И така, скъпо силно момиче, бъди смела и чувствай!