78-годишната Хелън Мирън е емблема за изящество и стил на червения килим от края на 70-те години. Тя много пъти е изумявала публиката с дръзките си тоалети и външен вид, но този път привлече вниманието на всички по съвсем нов начин. Мнозина останаха смаяни, когато видяха снимка на актрисата по бикини на почивка в Италия.

Тя признава, че тази снимка ще я „преследва“ до края на живота ѝ

През 2008 г. Хелън Мирън, по това време на 63 години, шокира обществеността с фотосесията си по бикини. Снимката бързо става вирусна. Актрисата, носителка на „Оскар“, се превърна в нещо като символ на красота след средата на живота. Размишлявайки върху кадъра, Мирън казва: „Мисля, че това нещо ще ме преследва до края на живота ми“, тъй като била изненадана да я види във всички големи таблоиди.

Актрисата също така разкрива, че просто се опитвала да изглежда добре за съпруга си, Тейлър Хакфорд, „Плувахме малко, лежахме на слънце и Тейлър каза: „Стани, искам да те снимам.“ Така че се изправих и глътнах корема си, защото съпругът ми ме снимаше. Опитах се да прикрия бузите си. Опитах се да изглеждам добре.“

Тази неочаквана слава отворя някои бизнес възможности за нея

Саймън Мирън, племенникът на Хелън, казва, че леля му е получила много перспективи за бизнес, но не е проявила интерес да се възползва от тази снимка. Саймън си спомня: „Молех я да ни превърне всички в милионери чрез пускане на пазара на бикини, след като всички полудяха по нейното стегнато бикини тяло, но тя категорично отказа. Няма да брандира себе си по този начин.“

Това не е първият път, когато Мирън оспорва възрастовите стереотипи

Актрисата разкрива „радикалната“ си прическа, докато промотира ролята си на Хеспера, злодейката в „Шазам: Яротта на боговете“. Актрисата признава, че след като си е пуснала косата, някак си я е харесала и не е искала да я подстригва.

По време на скорошна телевизионна изява Мирън оспорва факта, че на по-възрастните жени не се препоръчват да имат дълга коса, защото тя има тенденция да изтънява с възрастта. Актрисата опровергава това схващане, като заявява, че има общоприето мнение, че човек не трябва да има дълга коса след определена възраст.

Носителката на „Оскар“ не е имала дълга коса от двадесетте си години. Тя харесва как изглежда и решава да я запази. „Помислих си, знаете ли какво, страхотно е, мисля, че ще се придържам към нея известно време. В крайна сметка ще изчезне... но някак си ми харесва, доста е радикално“, казва актрисата.

Мирън също изразява гордостта си да представя жени над 60 години, заявявайки, че креативността, страстта и енергията не спират, освен ако човек не реши да ги стопира. „Така че наистина е самомотивиращо и никога не се отказвайте. Намерете удоволствието, ако това е възможно в живота ви“, споделя тя.

Хелън Мирън също изказва мнение за противопоставяне на стандартите за красота за по-възрастните жени, цитирайки, че нейното поколение е било подложено на ейджизъм твърде дълго. Тя също изразява разочарованието си от продуктите за красота, които се предлагат на пазара с 15-годишни модели в интервю от 2019 г.

Актрисата също има свои собствени възгледи за красотата и е освежаващо да чуете някой под прожекторите да признае, че идеята може да бъде изключваща и да накара хората да се чувстват несигурни към себе си. „Ще си помислят:„ Е, не съм много красива. Всичко това е много добре за красивите жени, но аз не се чувствам такава", обяснява тя.

За Мирън е важно всеки да се чувства уверен и страхотен, независимо от външния си вид. „Да си властна е много по-интересно, отколкото да си красива“, винаги е смятала актрисата.

Мирън разкрива, че е изпълнявала собствените си каскади на снимачната площадка на „Шазам: Яростта на боговете. „Бях невероятно смела, не казах нищо и не се оплаквах, защото исках да бъда истинска каскадьорка“, гордо споделя актрисата.

Страхотно е да видим актьори, които са отдадени на професията си и са готови да поемат рискове за своите изпълнения.