Предстоящата 2024 година е знаменателна, защото нейното число 8 в системата на Таро означава препятствия, през които човек трябва да премине, за да познае себе си и своята сила, таланти и истинска страст в живота. Това означава, че съпротивата срещу природата и опитите да се държите като Лъв в клетка ще имат пагубен ефект върху здравето (особено върху гласните струни) и финансовите потоци.

Що се отнася до основната астрологична тенденция, тя е продиктувана от позицията на кармичните възли в знаците Овен-Везни, което ни дава два коридора на затъмнение: от 25 март до 8 април и от 18 септември до 17 октомври. Интересно е, че през есента затъмненията започват плавно да преминават в знаците на Дева и Риби, така че Вселената започва да променя живота на представителите на тези съзвездия, в допълнение към Овен и Везни.

Затъмнения от 25 март до 8 април

Пролетният коридор на затъмнението ще се проведе по оста на връзката ви, така че от края на март до април 2024 г. ще бъдете заети с любовни проблеми. Именно на тези дати е вероятна съдбовна среща, решение за брак или развод. Например на 25 март, на Пълнолуние във Везни, можете да прекратите връзка, продължила от 14 октомври 2023 г. А Новолуние в Овен на 8 април, може да ви донесе нов цикъл в живота. Например, може да решите да се преместите в чужбина, да отворите собствен бизнес или да решите да получите образованието, за което отдавна сте мечтали.

Важна дата за личния ви живот е съвпадът на Венера (управителя на връзките) с възела на бъдещето във вашия знак на 18 април. В живота ви ще дойде човек, изпратен от Вселената.

Гранд Стелиум в Телец

От най-важните позитиви на 2024 г. можем да очакваме Големия финансов стелиум в Телец, който ще се случи през април и май благодарение на клъстера от планети, водени от Юпитер - главният Дядо Коледа в астрологията. За Овен стелиумът се среща в сектора на личните доходи, което означава, че може да направите голяма инвестиция или да получите наследство, но във всеки случай от 18 до 22 април ви очаква важен финансов пробив.

Милионерски аспект през юни

Но от 1 до 8 юни в небето ще се формира милионерски аспект между финансовата планета Плутон и Юпитер, който ще донесе феноменални печалби на тези, които развиват своята общност или марка в интернет. Вероятно ще се случат събития, които ще увеличат инвестициите в пазарите и ще направят онлайн пазаруването още по-популярно. За Овен ситуацията ще бъде свързана с печелене на пари по личен проект чрез образователни дейности, блогове или отваряне на личен онлайн магазин. Каквото и да правите, целта ви през 2024 г. е да кажете на глобалната интернет общност за това.

Ретрограден Меркурий в любовния сектор през август

От 5 до 28 август Меркурий ще бъде ретрограден във вашия дом на любовта, което означава, че в живота ви може да се върнат бивши любовници и като цяло ще преосмислите отношенията си. Работата е там, че Меркурий ще бъде в аспект на тригон към вашето Слънце и бъдещия възел в Овен, което ще увеличи нуждата ви от желание за щастие и радост. Ако е крайно време да изведете съюза си на ново ниво, тогава може дори да решите да се ожените или да имате дете.

Точните дати, които са важни за вашата любовна сфера, са тригон на Меркурий към възела - 9 юли, когато планетата ще залезе на 10 градуса Лъв и ще активира вашия знак. И още през август ще решите онези задачи в романтичната сфера, които Вселената ще ви постави.

Затъмнения от 18 септември до 17 октомври

Всъщност есенният Коридор на затъмненията ще продължи от Пълнолунието/Затъмнението в Риби на 19 септември до Новолунието/Затъмнението във Везни на 2 октомври, но на 17 октомври ще има Пълнолуние в Овен – то е най-важното за вашия знак. Това означава, че през целия месец ви очакват сериозни разкрития.

Всичко започва с духовна трансформация – очаква ви сериозно вътрешно разкритие, свързано с някакво дълбоко емоционално преживяване по време на Затъмнението в Риби на 18 септември. То ще се случи във вашия сектор на подсъзнанието, което означава, че може да се случи нещо мистично и важно за сърцето и чувствеността ви. Например искате да останете сами, да отидете някъде или като цяло да прекратите някаква връзка (работна и лична).
Освен това може да се вземе решение за преместване, а в най-лошия случай да се окажете в ситуация, в която да останете обездвижени. Например поради психическо състояние или влошено здраве. Това е възможно, ако умишлено вървите срещу себе си, без да поставяте интересите си на преден план.
Новолунието и затъмнението във Везни на 2 октомври може да ви донесат ново партньорство, но то може да не е съвсем нормално. Например, против волята си, ще станете част от любовен триъгълник или може би ще имате връзка с колега от работата.

Пълнолунието в Овен на 17 октомври ще бъде във вашия знак, което може да повлияе на семейните събития в дома ви. Можете да решите да се преместите, продадете или купите дом - диспозиторът Марс ще бъде във вашия сектор на пребиваване.

Интересното е, че на 7 декември Марс преминава в ретроградно движение, което означава, че до 25 април 2025 г. ще се местите, ще търсите нов апартамент, ще продавате стария си дом или ще строите къща. Като цяло Марс ще промени не само вашата представа за недвижими имоти, но и основата на вашия живот, семейното положение и връзките ви с родителите ви. През този период може да се случат важни събития в живота на майка ви – развод, пенсиониране, преместване, повишение.