През февруари нито една планета няма да бъде ретроградна, което означава, че през този период Вселената благоприятства нашия прогрес и движение напред. Астрологът и четец на карти Таро Юлия Лифанова разказва защо Девите ще имат късмет в работата и промени във външния си вид, които ще им окажат влияние и през следващата година.

Сега не бива да поглеждате назад, защото през февруари всички планети са в право (директно) движение, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да насочим всичките си сили към изграждане на бъдещето си. Това не е случайно. През февруари повечето лични планети ще бъдат в знака Водолей, който отговаря за амбициите, мечтите и планиране на предстоящата година. Освен това, това съзвездие е въздушно, а както знаете, въздухът е умствен елемент, който отговаря за яснотата на мислите.

Сега е моментът да гледате на живота си като свалите розовите очила, без да е необходимо да приспособявате съществуващата реалност към вашите фантазии. Колкото по-рационален сте в настоящия момент, толкова по-щастлив ще бъдете на по-късен етап. Не се заблуждавайте – през февруари всички планети искат животът ви да се развива систематично и без захаросани мечти или илюзии.

Най-важното събитие за месеца ще бъде съвпадът на мъжката и женската планети, Марс и Венера, във Водолей заедно с Плутон. Това е знак, че започва нов цикъл в отношенията за всеки човек и от своя страна предполага, че се заражда нещо ново в семейните и романтични отношения. Например, някои хора може да узнаят, че очакват дете, други да намерят нов, страстен партньор, а на необвързаните хора може да им се наложи да избират измежду двама свои обожатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от дамите ще претърпят личностно развитие чрез отношенията си с двама мъже. Например, може да става въпрос за конфликт между дъщеря и баща заради съпруга й, друга възможност е за обрат в отношенията поради факта, че мъжът ще ревнува половинката си и така нататък. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети наведнъж - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на женската същност.

Що се отнася до зодия Дева, вашата планета управител Меркурий ще промени позицията си 3 пъти през месеца. Затова месец февруари ще бъде за вас период на адаптация. Ще ви се наложи да действате бързо, а месецът ще е наситен с много различни събития.

До 6-ми февруари ще бъдете заети със задачи около вашето дете или ще бъдете фокусирани върху любовните си отношения. Ще имате желание да поработите върху външния си вид и също така да положите възможно най-много усилия, за да изваете тялото си в перфектна форма. Но до 7-ми февруари Меркурий ще се премести в сектора на работата и начина на живот, където вече се намират Плутон и Слънцето. Това ще повлияе върху решението ви да промените подхода си към начина си на живот на едно по-задълбочено ниво. Важно е да отбележим, че за много Деви това може да бъде период за отказване от лош навик, при това е възможно само в рамките на няколко дни решите да водите здравословен начин на живот.

Също така от 7-ми февруари до 23-ти февруари Меркурий ще ви предизвика да сте активни в работните отношения. Ще получите сериозно предложение за партньорство, при това е възможно да имате не една, а две оферти за такова. Във вашия работен сектор на 17-ти февруари ще има съвпад на Плутон, Венера и Марс, което може да доведе запознанство с обект на любовен интерес. Това може да се случи на работното място, в здравно заведение или по време на спорт.

Новолунието на 9-ти февруари ще премине във вашия сектор на здравето и работата. Това може да доведе до един нов период, посветен на грижа за себе си, посещаване на нов лекар или възлагане на нова отговорност на работното място. Освен това, това значително ще промени финансовото ви състояние и самочувствие. Нови финансови постъпления ще ви зарадват. Това може да е и появата на нов паричен поток в живота ви.

От 24-ти февруари вашата планета управител навлиза в знака Риби, като в същия ден има Пълнолуние във вашия знак. Очаквайте да бъдете център на вниманието, може би като част от работна презентация. Също така е възможно да ви предстои медицински преглед. Припомнете си какво е започнало в живота ви на 15-ти септември миналата година, защото сега ще направите равносметка на изминалия период и ще вземете някакво решение.

Не на последно място трябва да отбележим, че пълнолунието в знака Дева може да ви донесе и внезапно подобряване на външния ви вид. Съвпад на Уран в Телец може да бъде подходящ период за час при масажист, корекция по тялото или разкрасителни процедури за кожата. Не само ще бъдете визуално по-красиви, но благодарение на грижата за себе си цялостната ви енергия ще се промени и ще бъде невъзможно да не ви забележат!