През февруари нито една планета няма да бъде ретроградна, което означава, че Вселената благоприятства нашия напредък и движението напред. Що се отнася до Раците, звездите определено ги съветват да не гледат назад, тъй като пред тях стои съдбовна пролет, която ще донесе промени в най-важните области на техния живот.

През февруари всички планети се движат в права посока, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да насочим всичките си сили към изграждането на бъдещето. Това не е случайно, тъй като през този месец повечето лични планети ще бъдат във Водолей, който отговаря за амбициите, мечтите и плановете за следващата година. Освен това, съответното съзвездие е въздушно, а както знаете, въздухът е ментален елемент, който отговаря за яснотата на ума.

Гледайте на живота си без розови очила, без нуждата да приспособявате съществуващата реалност към фантазиите си. Това означава, че колкото по-рационални сте в момента на настоящето, толкова по-щастливи ще бъдете по-късно. Не се самозалъгвайте - през февруари всички планети искат животът ви да се развива систематично и без розови мечти.

Най-важното събитие през месеца ще бъде съвпадът на планетите Марс и Венера във Водолей, заедно с Плутон. Това подсказва, че за всеки човек започва нов цикъл във взаимоотношенията, което означава, че в семейната и романтичната среда назрява нещо ново. Например някой може да има дете, някой ще има любовник, а самотните ще избират от двама свои почитатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от момичетата ще претърпят личностно развитие чрез връзки с двама мъже. Например някой ще бъде в конфликт с баща си заради съпруга си, някой ще има пробив във връзката си поради факта, че приятелят ще ревнува от приятелката си, и т.н. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети едновременно - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на нечия женска същност.