Оплакваме се от кожата си, а не осъзнаваме под какво напрежение я подлагаме, похапвайки каквото ни попадне. Изследвания показват, че има хранителни продукти, които нанасят сериозни невидими вреди върху кожата ни. Кои са те и как действат, следва да видите. 
 
Кафе
Рано сутрин, кофеинът е най-добре познатата аларма за ума, но също така, той генерира голяма доза стрес за нашия организъм. Този стрес дехидратира кожата в дългосрочен план и подпомага за образуването на преждевременни бръчки.

 
Сол
Натриевият хлорид е от съществено значение за всяка кухня. Прекомерното използване на сол в ястието ви е вредно, не само заради безопасността на зрението ви, но също така и поради факта, че солта задържа течностите и прави кожата ви по-мазна и еластична.



Хляб, паста, сладкиши
Този тип храна е първата, която ни забраняват на входа във фитнеса. Те имат високо съдържание на захар и бяло брашно, мастните жлези се насищат и се получава запушване, което води до акне.



Мазна пържена храна
Наситените мазнини намаляват производството на кислород в клетките, което отново води до кожен проблем. Има мазнини, които са полезни за човешкото тяло, научете се да балансирате менюто си. 



Алкохол
Освен вредата, която алкохолът може да нанесе на черния дроб и бъбреците (да не говорим за махмурлука на следваща сутрин), алкохолното съдържание на една напитка действа като диуретик, стига се до дехидратация на кожата. За това хората, които се напият вечерта, имат тъмни кръгове под очите на сутринта.