Необходими продукти:
2 яйца
1/2 пакетче бакпулвер
300 грама брашно (плюс допълнително брашно при оформянето на бисквитите)
150 грама пудра захар
200 грама масло
Начин на приготвяне:
Яйцата и пудрата захар се разбъркват заедно в купа, след това се добавя и масло, което трябва да е напълно разтопено или много меко. След като се разбърка, към сместа се добавят брашното и бакпулвера и се омесва тесто. Готовото тесто се покрива с фолио и се оставя да престои в хладилник за 1-2 часа.
След като се охлади, се оформят малки бисквити, не ги правете големи и не ги поставяйте прекалено близо една до друга в тавата, покрита с хартия за
печене, защото при готвенето удвояват размера си.
Към бисквитеното тесто могат да се добавят ядки, кокосови стърготини, шоколад или лимонова кора. При оформянето на бисквитите имайте подръка допълнително пудра захар или брашно, защото тестото е доста лепкаво.
Пекат се на 190 градуса за около 20 минути, ако се пекат на печка с вентилатор, може и за по-кратко.
Автор: Ивелина Димитрова
Ако обичате да разказвате истории, имате вдъхновение и интересен непубликуван текст, който искате да споделите с повече читатели - станете автор в Dama.bg