Ако и вие сте любители на италианската кухня, то тогава не пропускайте да си приготвите този невероятно вкусен десерт вкъщи.

Необходими продукти:

3 средно големи яйца
60 грама захар + 2 ч.л. за подслаждане на кафето
250 гр сирене Маскарпоне
200 гр бишкоти
кафе за напояване на бишкотите - около 200 мл
неподсладено какао на вкус

Начин на приготвяне:

Преди да започнете с приготвянето на крема, пригответе около 200 мл кафе (най-добре е еспресо, но ако не разполагате, го заменете с друго), подсладете и го оставете настрана да се охлажда.

1. Отделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците прибавете половината количество захар.
2. Бъркайте с електрически миксер.
3. Бъркайте докато получите бледа и кремообразна смес.

4. Добавете маскарпонето и бъркайте докато получите хомогенна смес. Оставете настрана.
5. В отделен съд разбъркайте белтъците. Използвайте миксер. Когато са почти на сняг, прибавете и останалото количество захар.
6. Когато белтъците са се превърнали в перфектен сняг, ги прибавете към сместа от жълтъци, захар и маскарпоне. Разбъркайте много внимателно, само в една посока, за да не загубите обема на сместа.

7. След като кремът вече е готов, нанесете един пласт от него. Можете да използвате чашки или пък тава.
8. Потапяйте бишкотите в предварително приготвеното кафе, но не ги напоявайте много.
9. Върху вече поставения пласт от крем поставете и един пласт от напоените в кафе бишкоти.

10. Поставете още един пласт от крема.
11. Продължете по същия начин докато изчерпите крема и бишкотите.
12. Накрая поръсете с какао и поставете в хладилника за няколко часа, за да може сместа да стегне.