За самотните майки, излизането по срещи е наистина трудно. Изисква време и внимание. Не всеки получава право да влезе в живота ми и никой не е влизал в този на дъщеря ми все още. Това пространство е свещено и единствено правилният човек ще може да получи място в нашата специална връзка. Аз съм част от група на самотни майки и уважавам връзката си с тези дами. Това, което ме натъжава обаче, е че много от моите другарки в самотното майчинство не вярват, че заслужават любов.

Това не означава, че не ходят по срещи. Правят го. Но просто много от моите познати необвързани майки, не се срещат с правилните мъже.

Те не избират мъже, които да ги ценят и обичат и които да отделят време за децата им. Те не избират мъже, които са по-различни или по-добри от бившите им. Те най-често избират мъже, които приличат на бившите им или имат други проблеми.

Те се впускат във връзките прекалено бързо, показват, че са уязвими, а понякога и запознават децата си с новите си половинки твърде скоро.
А красивите ми приятелки, които са необвързани майки и не ходят по срещи, го правят, защото не вярват, че любовта трябва да им бъде приоритет... или смятат, че е невъзможно да я срещнат.

Те не вярват, че им е писано да бъдат обичани. Те не вярват, че това ще сработи за тях. Защо? Защото не се е случило първият път.

Те ми дават различни причини за избягване на любовта:

„Твърде съм заета”.
„Никой не иска жена с деца”.
„Срещам само загубеняци”.

Независимо дали са заети да излизат по срещи с неправилните мъже или ги избягват като цяло, всички те пропускат нещо много важно: заслужават любов.

Само защото нещата не са се получили последния път, това не означава, че времето ви е изтекло.

Само защото сте майка и трябва да приготвяте вечерята и да четете приказките за лека нощ, не означава, че не заслужавате компанията и на възрастни хора. Това не означава, че не може да искате или да имате партньор и не означава, че любовният ви живот е приключил.

Това, че вече има някой, който да ви казва "мама", не означава, че нямате сексуални, емоционални или човешки нужди.

Заслужавате любов точно колкото всички останали. Вие сте достатъчно добри. Вие сте достатъчно страхотни. Вие сте напълно себе си и да, идвате с децата, но всеки влиза във връзка с нещо специално. Мислете за това по следния начин: вие започвате връзката с "бонус" и всеки, който гледа на децата ви като пречка, не си струва времето ви и не е подходящият за вас. В това няма нищо лошо.

Не бързайте. Не изпадайте в паника. Не си мислете, че всичко е свършило за вас. Не си мислете, че всеки човек, който ще срещнете, ще бъде идиот. Не молете никого да дойде в живота ви или не го притискайте да се върне. Не позволявайте на никого да бъде емоционалната ви банкова сметка, от която да теглите самочувствието си.

Вярвайте в себе си. Вярвайте в своите недостатъци и несъвършенства. И никога, никога не се примирявайте.

Защото заслужавате любовта и тя е там някъде, очакваща ви. През това време, спрете да се криете от околния свят или да си губите времето с неправилните хора и да не оставяте пространство за правилните.

Защото заслужавате любов, всеки един ден от живота си.