Когато сме във връзка, най-често си задаваме въпроса: Обича ли ме или не?
Или: Иска ли да е с мен или не?
Или може би: Получава ли от връзката ни всичко, от което се нуждае?

Колко пъти обаче си задаваме въпроса: Уважава ли или не?

Защото без уважение няма истинска грижа. Няма истинска връзка. Няма истинска любов.

Ето кои неща показват, че човекът до теб не те уважава.
Ето кои неща показват, че човекът до теб... не трябва да е до теб.

1. Непрекъснато ти казва какво трябва да промениш в себе си

Никой не е съвършен, това е ясно. Но ти нямаш нужда от човек до себе си, който непрекъснато да ти го повтаря. За да си истинска щастлива, трябва да се научиш да се обичаш с недостатъците си. А когато някой непрекъснато ти повтаря, че трябва да ги „оправиш”, това няма как да стане. Защото всеки прави грешки от време на време. Точно те ни правят хора. Точно те ни правят прекрасни. И точно те трябва да бъдат обичани. Защото са част от това, което сме ние.

2. Не те слуша, когато искаш да кажеш нещо

Да умееш и да искаш да изслушаш другия е задължително условие, за да съществува връзката. Ако човекът срещу теб те прекъсва, когато говориш, ако се опитва да прекрати разговора, ако не те оставя да обясниш своята гледна точка, значи просто не иска да я чуе. А без двупосочност няма комуникация. Няма израстване. Няма развитие. Няма бъдеще за връзката.

3. Винаги прави нещата така, както той смята за правилно

Без компромиси няма връзка. Ако мъжът до теб никога не се вслушва в съветите ти, ако не зачита мнението и винаги иска да се наложи, ясно е – не те уважава. Ако той налага как да се развива връзката ви, ако той създава правилата във взаимоотношенията ви, ако той казва кое е правилно и кое – не, замисли се. Наистина ли имаш нужда от него?

4. Не се държи добре с най-близките ти

Ако не демонстрира уважение към хората, които обичаш, значи не обича достатъчно теб. И със сигурност не те уважава. Ако не зачита родителите ти или най-близките ти приятели, значи всъщност не зачита теб.

5. Често те нагрубява

Ако езикът и поведението му често те карат да се чувстваш зле, недооценена, неразбрана, сама, значи срещу себе си имаш човек, който просто не го е грижа истински за теб. Каквото и да казва после, дори да твърди, че те обича, не се оставяй да те заблуди. Защото...

Обичта и уважението се показват,  не се казват!

Автор: Неизвестен