Любовта, която заслужавате, ще се появи, когато най-малко очаквате. Цял живот сте копнели за тази любов. Ще се появи като крадец през нощта, за да открадне сърцето ви. Тази любов ще ви спре дъха. Когато се появи, ще сте объркани, защото никога не сте мислили, че тази любов съществува, особено за някой като вас. Винаги сте мислили, че някой като вас никога няма да бъде обичан. Питали сте се дали винаги ще бъдете сами, защото все още не сте срещали тази любов. Молили сте се за тази любов дълго време, но тази молитва не е получила отговор. Така че сте преминавали през живота, копнеейки за тази любов, но без резултат.

Свикнали сте да бъдете разочаровани от любовта и сърцето ви да бъде разбито на милион малки парченца. Свикнали сте да плачете преди сън, чудейки се защо любовта ви е подминала за пореден път. Започвате да се чудите дали нещо с вас не е наред, защото продължавате да се отдалечавате от любовта. Виждате как приятелите ви намират любовта, която отчаяно искате, и това ви притеснява. Радвате се за тях, но се чудите кога най-накрая ще дойде вашият ред. Свикнали сте да сте на второ място и да получавате "трохи" от партньорите си. Вървите напред и нагоре, мислейки, че това е от значение да бъдете избран, но то никога няма да е достатъчно за грешния човек.

Без значение какво правите, неподходящите хора никога няма да ви обичат по начина, по който заслужавате. Те никога няма да ви видят по начина, по който вие ги виждате. Разочарованието ще ви сломи и вие ще се чудите защо продължавате да търсите любовта. Ще се обезсърчите, но едно малко гласче в сърцето ви ще ви каже да не се отказвате. Ще ви каже да продължите да вярвате и да не спирате да се молите за любовта, която заслужавате.

Любовта, която заслужавате, никога няма да ви приеме за даденост. Тя ще бъде мила и търпелива. Тази любов ще ви накара да се чувствате сигурни и обгрижвани. Ще се почувствате видени и чути. Ще разкриете себе си напълно и ще се почувствате приети. Тази любов ще си струва чакането. Тази любов ще ви покаже части от себе си, които никога не сте мислили, че съществуват. Тази любов ще бъде несравнима с всичко, което някога сте изпитвали. Това ще бъде любовта, която заслужавате.