Електронните спортове продължават своята експанзия и можем да видим, че през следващите години ще започнат да се налагат в повече медии. Едва ли някой е подозирал, че някогашните компютри и електронните игри ще бъдат причина и възможност за създаването на една много впечатляваща и красива спортна индустрия с особени успехи в развлекателния спорт. Разбира се, говорим за развлечение, но то е само за зрителите и почитателите на спортни прогнози. Не трябва да се изненадваме, защото все повече почитатели правят такива, а и букмейкърите побързаха да добавят тази секция в своята платформа.

Брандове като Палмс Бет винаги се стремят да отговорят на основните изисквания на феновете и в това отношение не можем да останем разочаровани по никакъв начин. Нека обаче обърнем внимание на въпроса - имат ли място жените в тази дисциплина? Отдавна сме свикнали да чуваме, че спортът разделя мъжете и жените, но не и тук. Ще открием, че редица професионалисти са именно дамите. Електронният спорт често дава поле за изява на истинските геймъри да демонстрират уменията си и да се състезават в турнири за милиони долари.

Освен това много от тях развиват своята инфлуенсърска кариера, подписват рекламни договори и имат почитатели от цял свят. Едно такова име е Стефани Харви. Тя е актьор, създател дори на игра и вече пенсиониран професионален геймър. Стефани е един от майсторите в игри като Counter-Strike:GO и демонстрира изключителни умения зад клавиатурата. 35-годишната дама вече не се състезава, но обръща много внимание на психичното здраве на милиони други играчи по света и се стреми да поведе кампанията си още по-напред. Дамските турнири в електронните спортове се случват именно с нейно участие, като канадката сега се бори и за смесени отбори, които също вече са налични.

Ванеса Артега също е от играчите, които успяха да създадат име и да покажат, че професионалните електронни спортове са едно добро начало за развитието на инфлуенсърска кариера. Дамата се състезаваше предимно в бойни игри като Dead or Alive и най-добрите ѝ позиции са второ място на турнира в Бирмингъм Салво. Малко след това получи професионален договор, рекламни предложения и още много други допълнителни бонуси, с които спечели вниманието на аудиторията. Един от най-добрите и успешни играчи в това отношение е Саша Хостин, използваща псевдонима Скарлет.

Дамата се състезава професионално на стратегията Star Craft II и до този момент е успяла да инкасира сумата от 322 хиляди долара, като продължава да трупа капитали от успешната си кариера. Феновете на това заглавие също признават, че гледането ѝ и професионалните изяви са истинско удоволствие, а след като нейното име фигурира на професионалния фронт, можем да бъдем сигурни, че аудиторията се повишава значително. Какво можем да споделим от цялата тази индустрия? На първо място не е никак трудно да открием, че това е спорт, който не дели своите атлети по пол, ако сте добри, фронтът е ваш.

Второто по-важно е, че се развива изключително бързо и не може да ни разочарова по никакъв начин, когато става въпрос за умения и развитие, следователно няма да останем разочаровани по никакъв начин. Не на последно място препоръчваме на всички, които на този етап не са се срещали с това предложение, да разгледат стрийминг платформите, удоволствието и професионализма там, са на много високо ниво.