Всички сме изпитвали всепоглъщащата борба да заспим, и колкото и да е странно, поддържането на крака непокрит е това, което често помага да направим този трик. Мистерията зад това, което ни кара да го правим се крие във факта, че идеалната температура за добър нощен сън е 18 градуса, а краката ни са „вход“ към тази перфектна среда.

Стигнахме до дъното на този странен навик за сън.

Помага за регулиране на температурата на тялото ни

Краката ни всъщност са перфектните охлаждащи механизми. Според експерт по съня, те съдържат връзка между артериите и вените, за разлика от която и да е друга част от тялото ни, „която се разширява при топли температури, позволявайки на повече кръв да достигне повърхността на кожата, за да я охлади“. В допълнение, краката са без косми, така че остават хладни през цялата нощ. В резултат на това телесната ни температура се балансира и можем да спим спокойно.

Отвиването на крака ви помага да заспите по-бързо

За да спим, телесната ни температура трябва да спадне с 1 до 2 градуса. Ето защо се борим да останем будни, когато е прекалено топло - телата ни се борят срещу прегряването. Ето защо е от първостепенно значение да се поддържаме хладни през нощта и да отвием крака си може да бъде достатъчно. Колкото по-рано позволите на тялото ти да изстине, толкова по-рано можете да се понесете към страната на сънищата.

Това е най-удобната позиция, ако трябва да спите под одеяло

Има няколко различни причини, поради които повечето от нас не могат да заспят без одеяло. Но общият проблем, който всички изпитваме е, че става прекалено горещо, така че се оказваме в ситуация на параграф 22. Отвиването на краката ни е идеалното решение на тази дилема и ни помага да се чувстваме уютно под одеяло, като същевременно поддържаме телата си хладни през цялата нощ.

Отвивате ли краката си по време на сън? Работи ли, когато се мъчите да заспите?