Гениите от Apple със сигурност са очаквали оплаквания относно това как изглежда и работи iOS7, но вероятно не са очаквали някои потребители на iPhone и iPad да получават световъртежи и да им става лошо от новия ъпдейт на операционна система.
 
Оплакванията идват от няколко форума за продукти на Apple, включително и от официалния форум за поддръжка на компанията. Новата анимация при отваряне и затваряне на апликации в iOS7 е прекалена за някои хора. Един потребител казва: „От анимациите в iOS7 буквално ми се гади и ме заболява главата. Чувствам се точно, както когато се опитвах да чета в колата и ми ставаше лошо.“
 
Защо? 
 
Това се получава, когато сигналите, които се изпращат в мозъка, не съвпадат с тези, които се изпращат в централната нервна система. Имаш чувството, че си на кораб и се мяташ насам-натам от вълните, но не виждаш промяна в движението, защото си фокусиран върху обект, който не се движи - може да ти стане замаяно и да ти се догади. Др. Робър Глатър казва за Forbes: „Мозъкът ти изпраща съобщения, които не съвпадат едно с друго. Това води до смесени съобщения към мозъка, свързани с чувството ти за ориентация, което пък на свой ред може да доведе до гадене, замаяност или главоболие.“ 
 
Точно това се случва на някои iPhone потребители, но наобратно – физически те са стабилни, но очите им усещат движение в анимациите, което не съответства на това какво телата им чувстват.
 
За щастие няма нужда да съжалявате, че сте казали „да“ на новия ъпдейт. Можете да оправите нещата просто като отидете в „Settings”, след което в „General” и после в „Accessibility”. Сега само натиснете „Reduce Motion”. Това би трябвало да спре някои от анимациите, които причиняват гадене и замайване.